Одеські дорожники без торгів роздали 5 мільярдів на утаємничені роботи
31.05.2023   //   65 Переглядів

Служба автомобільних доріг у Одеській області, яку нині разом з іншими аналогічними структурами у інших областях, перейменували у Службу відновлення та розвитку інфраструктури, без торгів віддала майже 5 млрд гривень. Попри нову назву фаворити у структури залишилися незмінні – це місцеві підприємства. Що вони ремонтуватимуть на ці кошти – невідомо.

Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”.

Інформація про договори опублікована у системі “Прозорро” 30-го травня. Відповідно до першої угоди, вартістю 2,457 млрд гривень, роботи має здійснити товариство “Автомагістраль-південь”. Де саме і що робитиме це підприємство – у системі не оприлюднено.

Аналогічна ситуація і з другим договором, укладеним із місцевим підприємством “Ростдорстрой”, ціною у 2,533 млрд гривень. Тут також невідомі об’єми робіт, а ні їх зміст, а ні вартість матеріалів, які будуть використовуватися під час ремонтних робіт.

Це рекордні для регіону закупівлі із початку повномасштабного вторгнення. Термін виконання робіт, відповідно до угод – до кінця червня 2024 року. 

ТОВ «Ростдорстрой» входить у групу бізнесмена Олександра Жукова та мера Одеси Геннадія Труханова. Ця фірма через австрійську компанію “ЮТТЕМА АУ ГмбХ” оформлена на Євгена Коновалова та Юрія Шумахера – депутата міськради Одеси від партії «Довіряй ділам» Геннадія Труханова.

Власником «Автомагістралі-Південь» наразі є впливовий непублічний бізнесмен Олександр Бойко. Як розповів в інтерв’ю «Економічній правді» бізнесмен Араїк Амірханян, «Автомагістралі-Південь» курував консультант «Великого будівництва» Юрій Голик.

«Автомагістраль-Південь» був лідером дорожньо-будівельної галузі часів Великого будівництва.

Згідно з «Прозорро», з 2016 року фірма виграла тендерів на загальну суму 141,10 млрд грн.

Залиште відповідь