У Мукачеві комунальники переплатять за бруківку, яку замовили на 9 мільйонів
30.05.2023   //   326 Переглядів

Мукачівське міське комунальне підприємство «Ремонтно-будівельне управління» за результатами відкритих торгів з особливостями 26 квітня уклало договір з ФОПом Михайлом Соболівським на суму 9,3 млн грн.

Про це повідомляється у системі Прозорро.

На аукціоні із закупівлі гранітної бруківки, яка за вимогами тендерної документації має походити з Осинівського Північного та Покостівського родовищ у Житомирській області, конкурували ТОВки «Володар», «Виробнича компанія Модуль», «Ніка-грант» та ФОП Михайло Адамович Соболівський.

Найвигіднішу пропозицію від ТОВ «Володар» замовник відхилив, посилаючись на відсутність у тендерній пропозиції низки документів. Власне, учасник «Володар» не надав нічого, окрім первинної пропозиції ціни, але, все-одно, був допущений замовником до участі в аукціоні.

Наступною пропозицією з найвигіднішою ціною була пропозиція ФОПа Михайла Соболівського, яка і перемогла. Економія закупівлі склала менше 8% від очікуваної вартості.

Згідно з поданою Соболівським пропозицією, він купуватиме бруківку ТОВ «БІЕМБІСІ – ГРАНІТ» та ТОВ «ТД Комета» і, згідно з умовами договору, продаватиме її КП «Ремонтно-будівельне управління» за наступними цінами:

  • бруківка сіра темна (лабрадорит) (Осниківське Північне родовище) 400х400х50 мм по ціні 1550 грн за кв.м.,
  • бруківка сіра темна (лабрадорит) (Осниківське Північне родовище) 200х200х50 мм по ціні 1450 грн за кв.м.,
  • бруківка сіра темна (лабрадорит) (Осниківське Північне родовище) 100х200х50 мм по ціні 1450 грн за кв.м.,
  • бруківка сіра темна (лабрадорит) (Осниківське Північне родовище) 100х100х50 мм по ціні 1450 грн за кв.м.,
  • бруківка сіра світла (покостівка) (Градіорид Покостівського родовища) 400х200х50 мм по ціні 1650 грн за кв.м.,
  • бруківка сіра світла (покостівка) (Градіорид Покостівського родовища) 200х200х50 мм по ціні 1550 грн за кв.м.,

На маркетплейсі Рrom.ua ціни за 1 кв. м. бруківки з лабрадориту – від 520 до 800 грн. Конкретно з лабрадориту із Осниківського родовища вона коштує 800 грн за кв. м. Тобто, мукачівці переплачують удвічі.

Бруківка із граніту Покостівського родовища на Рrom.ua коштує 280 грн за кв.м, або 1584 грн за 1 т.

ФОП Михайла Соболівський зареєстрований у місті Коростишів Житомирської області. Підприємницькою діяльністю у сфері робіт з декоративним та будівельним каменем займається з 1999 року. За 23 роки роботи підприємцем має лише два договори через «Прозорро»: у жовтні 2016 року з виконавчим комітетом П’ятихатської міської ради на суму 271 тис. грн та у квітні 2023 року з мукачівським міським комунальним підприємством «Ремонтно-будівельне управління» на суму 9,3 млн грн.

Михайло Соболівський був членом ради первинного партійного осередку партії «Воля» по вулиці Потєхіна в місті Коростишів Житомирської області. У І кварталі 2019 року профінансував партію «Воля» на 40 тис грн і на таку ж суму кандидата у Президенти України Юрія Богдановича Дерев’янко.

У якості документального підтвердження наявності досвіду виконання аналогічного за предметом закупівлі договору, як того вимагав замовник, ФОП Соболівський подав договір на поставку гранітної бруківки від 15 березня 2023 р., укладений із своїм сусідом та політичним соратником Олександром Кушнірчуком. Кушнірчук проживає у сусідньому із Соболівським багатоквартирним будинком, а у 2016 р. він балотувався до Коростишівської міськради від політичної партії «Воля».

Спецдозволом на видобування лабрадориту з Осниківського Північного родовища володіє вже згадане ТОВ «БІЕМБІСІ-ГРАНІТ». Берефіціарні власники компанії кияни Сергій Надєєв та Анатолій Шалоплут фігурують у кримінальному провадженні щодо розслідування обставин передачі 80 га лісового фонду у приватну власність. Їхнє ТОВ «АіС» захопило найбільшу ділянку площею 22,76 га.

Спецдозволом на видобування градіориду з Покостівського родовища серед інших володіє ТОВ «ТД Комета». Бенефіціар компанії Наталія Пухова з Кривого Рогу, уповноважена особа – теж криворіжанин, Олег Кокарев.  ТОВ «ТД Комета» фігурує у кримінальному провадженні щодо захоплення його посадовими особами земельних ділянок сільськогосподарського призначення площею 7,4 га у Житомирській області.

Залиште відповідь