У Кропивницькому на ремонт вулиці, яку відкривали з оркестром, виділяють ще 800 тисяч
30.05.2023   //   49 Переглядів

Головне управління ЖКГ Кропивницької міської ради уклало з ТОВ «ДС Пром Груп» угоду про поточний ремонт вулиці Вокзальна на суму 850,7 тис. грн.

Про це йдеться в системі Prozorro.

Закупівлю провели без торгів. Як ідеться в обґрунтуванні, у 2021 році підряд вартістю 53 млн грн на ремонт вулиці виграло згадане підприємство. Втім, після підписання угоди підрядник повідомив, що треба провести додаткові роботи, які не врахували під час проектування. Відтак було проведено коригування проєкту, який у січні 2022 року пройшов відповідну експертизу. Протягом минулого року кошти на ремонти майже не виділялись і рух по об’єкту пішов лише нині.

Строк дії нового договору – до 31 грудня 2023 року.

ТОВ «ДС Пром Груп» зареєстроване у Броварах 2015 року. Засновником вказаний Дмитро Володимирович Мусієнко. Підприємство є активним учасником публічних закупівель, підписало угод на майже 14 млрд грн. За підрахунком сайту «Наші гроші», фірма входила число найбільших підрядників «Великого будівництва».

«ДС Пром Груп» фігурує у кримінальному провадженні №12022000000000614 від 11.07.2022 року, яке розпочало Головне управління Національної поліції у м. Києві за ознаками правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 191 КК України (привласнення майна). В одній з ухвал по справі, яка оприлюднена в Реєстрі судових справ, згадується, що правоохоронці перевіряють, чи не було розтрати бюджетних коштів на ремонтах у Кіровоградській та Донецькій області, які автодори замовляли у «ДС Пром Груп».

Нагадаємо, що у 2021 році вулицю Вокзальну у Кропивницькому керівництво міста відкривало з урочистостями, присвяченими дню міста. Тоді навіть влаштували виступ оркестру. Міський голова Андрій Райкович стверджував, що значну частину із передбачених коштів витратили на заміну підземних комунікацій, аби новий асфальт не довелося розривати у випадку поривів. Водночас за три тижні на Вокзальній стався черговий порив тепломереж й нове покриття довелося розрити. Також тоді йшлося, що ремонт Вокзальної не завершено й очікується облаштування тротуарів та велодоріжки. 

 

Залиште відповідь