Новостворене “Ліси України” під час війни замовляє собі піару на 5 мільйонів, буде і мультик про рятівну деревину
29.05.2023   //   104 Переглядів

ДСГП “Ліси України” має намір укласти угоду з ТОВ “Мейнстрім” на надання послуг піару вартісю 5,01 млн грн.

Про це пише видання “Відкритий ліс” з посиланням на дані “Прозорро”. 

Засновник оголосив відкриті торги з особливостями щодо закупівлі послуг піару 12 травня, на надсилання пропозицій було відведено 10 днів. 

“Водночас, потенційні претенденти конкурсу зауважили на відсутність у прикріпленій тендерній документації будь-яких деталей стосовно власне тендерного завдання для надання послуг з PR. Крім того, на думку учасників, вимога Додатку 1 до тендерної документації “Кваліфікаційні критерії та документи”, а саме пункт щодо наявності фінансової спроможності, яка підтверджується фінансовою звітністю, має певні ознаки дискримінаційності”, – написало видання. 

Мова йде про вимогу замовника до учасників тендеру мати обсяг річного доходу не менше 100% очікуваної вартості, тобто понад 5 млн грн. 

Єдиним  учасником закупівлі стало ТОВ “Мейнстрім”, власниками якого вказані Євген Гашков та Володимир Громов. За даними Youcontrol, минулого року дохід фірми склав понад 16 млн грн, що відповідає вимогам “Лісів України” до учасників тендеру. Але за підсумками року “Мейнстрім” показало 4,5 млн грн. збитків.

Від “Наших грошей”

Державне спеціалізоване господарське підприємство “Ліси України” було засноване Державним агентством лісових ресурсів у жовтні 2022 року. До нього увійшли державні лісгоспи в якості філій ДП. В травні гендиректором “Лісів України” був призначений Юрій Болоховець, якого перед тим Кабмін звільнив з посади керівника Держлісагентства. За даними ЗМІ, зміні керівника “ЛІси України” сприяв заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма.

В тендерній документації замовник в переліку бажаних послуг вказав моніторинг 500 ЗМІ на предмет, зокрема, цитованості його спікерів, щотижневий аналіз  публікацій за позитивним/негативним згадуванням замовника. 

До переліку робіт також входить надання послуг із формування інформаційної політики. Мова йде, в тому числі, про підготовку та поширення матеріалів. 

Також “Ліси України” замовляють створення анімаційного мультфільму. Замовник висунув такі вимоги: “Виконавець повинен надати послуги з виготовлення анімаційного мультфільму для  дітей у форматі історії про про те, як деревина рятує українців від зовнішнього ворога (від часів Київської Русі і до сьогодення). Готовий анімаційний мультфільм складається з двох частин: анімованої частини та сучасних зйомок (фортифікаційні споруди, постачання деревини на фронт, будівництво деревʼяних мостів і т. д.)”,

Директором ТОВ “Мейнстрім” вказаний Олег Гавриш (старший). Саме його на ринку називають керівником та власником PR-агентства  “Mainstream”, на сайті самого агентства ГАвриш вказаний засновником. 

Пропозиція фірми від очікуваної вартості “Лісів України” в 5,009 млн грн. була меншою лише на 1,5 тис грн.

Залиште відповідь