Фірма дніпровського екс-чиновника покосить бур’ян та видалить дерева за майже 7 мільйонів
29.05.2023   //   99 Переглядів

26 травня 2023 року комунальне підприємство “Дніпроводоканал” Дніпровської міської ради повідомило про намір укласти два договори із ТОВ «Грін буд Дніпро» на послуги з видалення бур’янів та дерев на загальну суму 6,7 млн. грн.

Обидві закупівлі проведені за процедурою «відкриті торги з особливостями».

ТОВ «Грін буд Дніпро» було єдиним учасником закупівель. Економія на закупівлях складає 115 тис грн. Локації робіт в тендерній документації не зазначені.

Згідно техзавдання з тендеру на  винищування бур’янів, планується

  • викошування ручними бензиновими газонокосарками на території 2 049 690 м2 газонів;
  • механізоване зрізання порослі на території 9900 м2;
  • згрібання 2 059 590 м2 скошеної трави вручну;
  • перевезення 78,3 т лісоматеріалів на відстань 30 км.

Згідно техзавдання тендеру на видалення дерев, планується:

  • звалення та видалення сухостійних, аварійних та фаутних дерев вручну та із застосуванням телескопічних вишок загальним об’ємом 633,8 м3;
  • збирання 1150 м2 зрізаних гілок;
  • подрібнення гілля, кущів і крон дерев загальним об’ємом 135,21 м3;
  • перевезення 570,3 т лісоматеріалів на відстань 30 км.

Цю роботу підрядник зобов’язався виконати до 31 липня 2024 року.

Тендерна документація компанії не містить інформації щодо переліку транспорту, матеріально-технічної бази та списку фахівців-озеленювачів, водіїв та робітників з благоустрою в штаті підприємства. До прикладу, для робіт на замовлення департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради в 2021 році, ТОВ «Грін буд Дніпро» довелося винаймати спеціалізовану техніку та укомплектувати штат робітників. На теперішній час в реєстрах немає інформації про власність компанії.     

ТОВ «Грін буд Дніпро» засновано в лютому 2021 року Максимом Геращенко. Компанія надає послуги в сфері благоустрою та ландшафтного планування. Згідно тендерних пропозицій, працює виключно на території Дніпра. Директор компанії Роман Нюнін. Ще в квітні 2021 року на підприємстві він був майстром з дільниці благоустрою.   

Згідно даних аналітичної платформи YouControl, в 2015 власник компанії Максим Геращенко в 2015 році висувався від партії «Громадська сила» в межах території Чечелівської районної у місті Дніпрі ради. Як зазначено в документах ЦВК, тоді Максим Геращенко був безробітним.

А вже з 2016 по 2020 Геращенко подавав декларації як заступник голови районної у місті ради з питань діяльності виконавчих органів Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпрі ради.

В 2019 році його визнали винним у вчиненні адміністративного правопорушення – чиновник Геращенко не повідомив вчасно про суттєві зміни у майновому стані, чим порушив Закон України «Про запобігання корупції». Він в 2018 році продав земельну ділянку вартістю 132 тис. грн., але прозвітував про це лише в 2019 році. Геращенко намагався оскаржити рішення суду в апеляції, але суд залишив скаргу його адвоката без руху.

Залиште відповідь