Армреслеру Лехману віддадуть 1,4 мільйона на ремонт житла для переселенців на Закарпатті 
26.05.2023   //   55 Переглядів

Нижньоворітський ліцей Нижньоворітської сільської ради Мукачівського району Закарпатської області за результатами закупівлі без використання електронної системи з позначкою «Українська Визвольна Війна» 3 травня уклав договір з ПП «Верховина Будсервіс» на 1,4 млн грн.

Інформацію про закупівлю розмістили у системі Прозорро 4 травня.

Із інформації у закупівлі, яка проведена без використання електронної системи, а, отже, без конкуренції, вбачається, що за 1,4 млн грн ПП «Верховина Будсервіс» до 31 грудня 2023 року зобов’язується провести «капітальний ремонт спального корпусу літера «Б» Нижньоворітського ліцею для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб» по вул. Перемоги, 6 у селі Нижні Ворота. Жодної додаткової інформації щодо параметрів корпусу, об’ємів та переліку робіт замовник на сторінці закупівлі чи договорі не вказав.

ПП «Верховина Будсервіс», основний вид діяльності якого будівництво житлових і нежитлових приміщень, належить відомому спортсмену з армреслінгу Богдану Лехману. Сума договорів підприємства через «Прозорро» – 54,1 млн грн. Найкрупніші замовники – відділ освіти, молоді, спорту, культури, туризму та охорони здоров’я Нижньоворітської сільської ради (14,7 млн); відділ освіти, культури, туризму, охорони здоров’я, молоді і спорту Воловецької селищної ради (8,6 млн); Відділ освіти Воловецької районної державної адміністрації (8,1 млн); відділ освіти, молоді та спорту, культури та туризму Жденіївської селищної ради (6,9 млн).

Дружина Богдана Лехмана Таїсія Лехман також займається підприємницькою діяльністю, надаючи послуги з розміщення у готелях. У лютому 2022 року вона зареєструвала ФОПа повторно. До цього Лехман працювала підприємцем у 2005-2014 роках. У 2015 році була призначена першим заступником голови Воловецької РДА. Того ж року безуспішно балотувалася на посаду Воловецького селищного голови. В 2020 році, також безуспішно, балотувалася від «Слуги народу» в депутати Закарпатської обласної ради.

Сума укладених договорів з Таїсією Лехман через «Прозорро» – 1,3 млн грн. Усі закупівлі з єдиним замовником, Закарпатським регіональним центром з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт», були проведені без використання електронної системи, а отже – без конкуренції. Так, наприклад, за розміщення однієї людини у готелі «Єгер» «Інваспорт» платить підприємиці 10,8 тис грн.

Серед бізнес-партнерів Таїсії Лехман – дружина колишнього голови Закарпатської ОВА і депутата Закарпатської обласної ради від «Слуги народу» Олексія Петрова Ірина Петрова, з якою вони у 2021 році заснували громадську організацію «Доброта і милосердя». А також теща Олексія Петрова, Катерина Бережна, з якою інтереси Лехман пересікаються у компаніях ТОВ «Ноїв ковчег» та ТОВ «Вест салт груп». А ще – батько кандидата в депутати облради від «Слуга народу» та радника Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Роланда Цебера Іван Цебер, з яким так само об’єднує «Вест салт груп».

Родич Таїсії Лехман, ймовірно рідний брат, Сергій Володимирович Россоха – люстрований у 2015 році перший заступник начальника Управління МВС України в Закарпатській області, теперішній директор з фізичного захисту і спеціальної безпеки ДП «НАЕК «Енергоатом».

Россоха судиться у апеляції з нардепом Гео Леросом та телеканалом «Прямий» через те, що Лерос у прямому етері звинуватив першого в участі у корупційних схемах на державному підприємстві «Енергоатом». Суддя Сергій Вовк у суді першої інстанції задовольнив позов Россохи про захист честі, гідності та ділової репутації.

Залиште відповідь