Виконком Ужгородської міськради віддасть 8 мільйонів за інвентаризацію земель міста
25.05.2023   //   47 Переглядів

Виконавчий комітет Ужгородської міської ради 17 травня замовив ТОВ «Юленд» послуги з інвентаризації земель міста за 7,95 млн грн.

Про це повідомляється в системі Прозорро.

Окрім надання послуг з інвентаризації земель міста, підрядник також розробить проєкт землеустрою щодо встановлення меж території Ужгородської міської територіальної громади Закарпатської області та розробить технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель Ужгородської міської територіальної громади.

Закупівля проведена за процедурою «відкриті торги з особливостями». Водночас переможець був єдиним учасником, і конкурентів не мав.

Очікувана вартість становила 7,955 млн грн., тобто економія склала 5 тис. грн.

У «Прозорро» ТОВ «Моя земля» написало про дискримінаційні вимоги у тендерній документації. Зокрема, що визначення аналогічності договору через вид адміністративно-територіальної одиниці – місто чи територіальна громада – є дискримінаційною умовою, оскільки виключає можливість підтвердити аналогічний досвід щодо виконання аналогічних послуг для таких адміністративних одиниць як село чи селище.

«Просимо усунути дискримінаційні вимоги щодо кваліфікаційного критерію наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічних за предметом закупівлі договорів та внести зміни до тендерної документації, щоб потенційні учасники могли підтверджувати свій досвід також і за рахунок виконання аналогічних послуг в межах сіл та селищ», – написало ТОВ «Моя земля».

Також підприємство зауважило щодо фінансової спроможності, яка підтверджується фінансовою звітністю.

«У разі встановлення кваліфікаційного критерію фінансової спроможності замовник не має права вимагати надання підтвердження обсягу річного доходу у розмірі більшому, ніж очікувана вартість… Законом визначено тільки те, що обсяг річного доходу не може бути більшим, ніж очікувана вартість. Водночас Законом не передбачено конкретного періоду, за який має подаватися фінансова звітність. Просимо пояснити, чому саме ви вимагаєте фінансову звітність за 2022 рік, а не за 2021-2022 в сукупності, наприклад? Вимога надати фінансову звітність виключно за 2022 рік обмежує коло потенційних учасників, а тому є дискримінаційною», – також зазначило ТОВ «Моя земля».

Замовник відповів, що з метою не обмеження конкуренції внесе зміни до тендерної документації в частині фінансової спроможності, яка підтверджується фінансовою звітністю.

Щодо підтвердження досвіду виконання аналогічних за предметом закупівлі договорів, то в мерії повідомили :«Орієнтовна площа Ужгородської міської територіальної громади становить 3953,7 га, що неспіврозмірно по обсягу і не може вважатися аналогічним досвідом щодо виконання аналогічних послуг для таких адміністративних одиниць, як село чи селище. Дані вимоги не є дискримінаційними, так як замовник повинен бути впевнений в тому, що учасник має відповідний досвід виконання аналогічних договорів та зможе надати послуги, які є предметом закупівлі».

Ужгородське ТОВ «Юленд» зареєстроване у 2021 році. Власниками є Степан Кухарчук та Ганна Сергіївна Баранчик (керівниця). Згідно з даними Youcontrol, людина з таким ПІБ очолює Закарпатську регіональну філію Державного підприємства «Центр державного земельного кадастру», а недовгий час у 2021-2020 була керівницею ТОВ «Центр проектів».

Згідно з «Прозорро», з 2021 р. «Юленд» отримав 32 замовлення на 10,32 млн грн. Відповідно, підряд від виконкому Ужгородської міської ради – найбільший. На другому місці йде замовлення від ПрАТ «Закарпаттяобленерго», яке уклало угоду з ТОВ «Юленд» на 450 тис грн. про розроблення, погодження документації із землеустрою та внесення до Державного земельного кадастру інформації щодо земельних ділянок, на яких планується розміщення, будівництво, експлуатація та обслуговування об’єкту енергетики – ЛЕП 110 кВ «Угля-Ганичі».

 

Залиште відповідь