Сільрада на Черкащині через “допоріг” уникла тендеру на ремонт дороги за 1,4 мільйона
25.05.2023   //   59 Переглядів

Дмитрушківська сільрада без проведення (Черкаська обл.) електронної закупівлі уклала договір з ПрАТ Уманський “Агрошляхбуд” на капітальний ремонт ділянок дороги вартістю 1,44 млн грн.

Ремонт заплановано по вулиці Молодіжній в селі Гродзеве, Уманського району. Роботи мають завершити до кінця липня. Ні техзавдання, ні договір не опубліковані, що не дає можливості оцінити обсяги робіт та вартість матеріалів.

ПрАТ Уманський “Агрошляхбуд” зареєстроване в селі Піківець, що в Уманському районі. Його керівником значиться 73-річний Геннадій Грановський. Він є головою правління акціонерного товариства з 1986 року. Був депутатом Черкаської обласної ради, де входив до фракції «Партії регіонів». У 2019 році був нагороджений відзнакою «За заслуги перед Черкащиною».

Син Геннадія Грановського – Олександр Грановський – український мільйонер та екс-депутат Верховної Ради. Грановський відомий як бізнес-партнер Бориса Кауфмана, в кінці минулого року НАБУ та САП повідомили їм підозри про створення злочинного угрупування в Одесі та надання неправомірної вигоди місцевим посадовцям. Перед цим НАБУ оголосили в розшук Грановського-молодшого в справі про корупцію на Одеському припортовому заводі. 

ПрАТ Уманський “Агрошляхбуд” фігурує у кримінальній справі, яку з 2020 року розслідує національна поліція. За матеріалами справи, слідчі стверджують, що товариство подавало на торги підроблені атестати виробництва асфальтобетонних сумішей. Остання опублікована судова ухвала по цій справі датована травнем 2020 року.

Із 2016 року ПрАТ Уманський “Агрошляхбуд” має договорів на 135 мільйонів гривень. Від початку цього року угода на 178 тисяч гривень є однією з найдорожчих підрядів для підприємства. Цьогоріч фірма має 12 договорів на дрібні поточні ремонти у селах Уманського району.

Залиште відповідь