Ужгородські комунальники віддадуть 4 мільйони за обрізання дерев екскомунальнику 
23.05.2023   //   134 Переглядів

Комунальне підприємство «Комунальне шляхово-експлуатаційне підприємство» Ужгородської міської ради за результатами відкритих торгів 5 травня уклало договір із ТОВ «Зеленгосп-Ужгород» на 3,8 млн грн.

Про це повідомляється системі Прозорро.

На аукціоні ТОВ «Зеленгосп-Ужгород» конкурувало з ФОПом Юрієм Олександровичем Кривошеевим з Кривого Рогу, пропозиція якого була на 850 тис грн дорожчою.

Згідно з умовами укладеного договору, «Зеленгосп-Ужгород» до 30 вересня надаватиме наступні послуги:

  • обрізка 75-ти дерев за допомогою автогідропідіймача по ціні 2679,92 грн за одне дерево,
  • збирання 1500 м.кв зрізаних гілок по ціні 11,90 грн за 1 м.кв,
  • навантаження 35 м.куб гілок на транспортні засоби вручну та їх перевезення на відстань до 12-ти км по ціні 2037,29 грн за 1 м.куб,
  • формувальна обрізка 67 дерев за допомогою автогідропідіймача по ціні 11031,96 грн за одне дерево,
  • формувальна обрізка 10 дерев у важкодоступних місцях за допомогою автогідропідіймача по ціні 16946,70 грн за одне дерево,
  • формувальна обрізка 15 дерев із залученням верхолазів за допомогою автогідропідіймача по ціні 21489,69 грн за одне дерево,
  • перевезення 663 м.куб гілля на відстань до 12-ти км по ціні 402,97 грн за за 1 м.куб,
  • подрібнення 663 м.куб гілля по ціні 949,20 грн за 1 м.куб,
  • ручна стрижка 20690 м живоплоту по ціні 42,72 грн за 1 м,
  • формування крон для 1875 кущів по ціні 91,27 грн за кущ,
  • згрібання і збирання листя та сміття після обрізки кущів та живоплоту на площі 7888 м.кв по ціні 16,6 грн за 1 м.кв,
  • навантаження 236 м.куб гілок та інших решток після обрізання кущів та живоплоту та перевезення до 12 км по ціні 883,31 грн за 1 м.куб.

Під час прийому тендерних пропозицій ФОП «МІХНО СВІТЛАНА ЮРІЇВНА», посилаючись на ч. 4 ст. 2 Закону України «Про публічні закупівлі», яка визначає, що тендерна документація не повинна містити вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників, звернулася до КП «Комунальне підприємство «Комунальне шляхово-експлуатаційне підприємство» з вимогою усунути порушення, які обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників. Зокрема, вимагалось внести зміни  у тендерну документацію в частині кваліфікаційних критеріїв до учасників щодо надлишкової техніки та людських ресурсів, застосування яких не передбачається технічним завданням і не є потрібним для його виконання, а саме: 1) прибрати вимогу щодо наявності самоскидів, екскаватора, поливальної машини, мотокоси, подрібнювача пнів; 2) та прибрати вимогу щодо наявності таких працівників як лісоруби, оскільки передбачені техзавданням замовника види послуг виконуються озеленювачами.

Замовник повідомив про задоволення вимоги та внесення змін до тендерної документації відповідно до свого бачення виконання послуги і залишив вимогу щодо наявності самоскидів. Це дозволило замовнику уникнути конкуренції на тендері, усунувши потенційного учасника, який пропонував самоскиди, необхідні для вивезення відходів, замінити тракторами.

Засновником і кінцевим бенефіціаром ТОВ «Зеленгосп-Ужгород» є Іван Опаленик. З даних декларацій НАЗК, у 2016-18 роках Опаленик обіймав посаду заступника директора комунального підприємства зеленого господарства «Агромікс» Ужгородської міської ради, яке ліквідували у 2020 році.

Сума договорів ТОВ «Зеленгосп-Ужгород» через «Прозорро» сягає 20,33 млн грн. Основні замовники послуг з підрізання живих дерев та огород і послуг з озеленення – департамент міської інфраструктури Ужгородської міської ради та КП «Комунальне шляхово-експлуатаційне підприємство» Ужгородської міськради.

Іван Опаленик також є бенефіціаром у ТОВ «Зеленбуд-Ужгород», яке надає послуги з видалення дерев, їх підрізання та озеленення територій різним комунальним підприємствам Ужгородської міської ради (сума підписаних договорів на «Прозорро» – 13 млн грн) та підписантом ТОВ «Ужагромікс» – фаворита департаменту інфраструктури Ужгородської міської ради по закупівлях послуг з озеленення (сума підписаних договорів на «Прозорро» – 17,8 млн грн). У ТОВ «Ужагромікс» бізнес-партнерами Опаленика є депутати різних рад, працівники поліції, колишні працівники прокуратури та КП «Агромікс».

У ТОВ «Зеленбуд-Ужгород» бізнес-партнеркою Івана Опаленика є його близька родичка, Яна Опаленик. Як ФОП жінка надає послуги з обрізки дерев, озеленення та оренди спецтехніки. Основні замовники – КП «Комунальне шляхово-експлуатаційне підприємство» Ужгородської міськради, департамент інфраструктури Ужгородської міськради, Чопська міська рада та Оноківська сільська рада. Сума підписаних договорів через «Прозорро» – 1,5 млн грн.

Залиште відповідь