Міськрада на Закарпатті переплатить за пристрої нічного бачення, які придбала у підприємця за 720 тисяч
23.05.2023   //   82 Переглядів

Берегівська міська рада Закарпатської області за результатами відкритих торгів з особливостями 26 квітня уклала договір з ФОПом Анатолієм Володимировичем Стрюком на 722 тис. грн.

Про це повідомляється у системі Прозорро.

Згідно з умовами договору до 1 травня 2023 року Анатолій Стрюк має поставити у міську раду 9 тепловізійних монокулярів Hikmicro LYNX Pro LE10 або Taipan TM15-384 або еквівалент по ціні 40 000 грн за штуку, та два пристрої нічного бачення AGM PVS-14 NL1 або еквівалент із кріпленням до шолому по ціні 181 250 грн за один.

Спочатку, за результатами аукціону переможцем обрали ФОПа Асланова Рустам Фалакет Огли, який пропонував найнижчу ціну, – 660 тис грн. Однак, після друкування протоколу розкриття тендерних пропозицій, серед яких перемогла пропозиція ФОПа Асланова, учасник Стрюк оскаржив перемогу конкурента, посилаючись на невідповідність пропозиції, що виграла, технічним вимогам замовника (мінімальну роздільну здатність, фокусну відстань, частоту оновлення, дальність виявлення, параметри дисплея). Замовник вимогу про скасування рішення задовольнив.

У подальшому Асланов кілька разів безуспішно намагався оскаржити рішення замовника щодо відхилення, попереджаючи про подання скарги в Антимонопольний комітет України. В АМКУ винесли рішення залишити скаргу без розгляду.

Згідно з поданим на тендер технічними специфікаціями, ФОП Анатолій Стрюк зобов’язався поставити тепловізійні монокуляри Taipan TM15-384 та пристрої нічного бачення PVS-14 NL1 виробництва AGM Global Vision компанії з США, що спеціалізується на проєктуванні, розробці та розповсюдженні професійного оптичного обладнання для військових. Хоча вже у самому договорі виробництво AGM Global Vision підтверджується лише для пристроїв нічного бачення.

Ціна на тепловізійні монокуляри Taipan TM15-384 на сайті AGM Global Vision становить 1424 доларів США, що у перерахунку на національну валюту за ставкою Нацбанку у день підписання договору, 26 квітня, становило 52 061,44 грн.  В інтернет-магазинах ціна на такий самий тепловізор коливається у межах 4749 тис грн.

Ціна на пристрій нічного бачення PVS-14 NL1 на сайті виробника – 2744 доларів США, що у перерахунку на національну валюту за ставкою Нацбанку у день підписання договору, 26 квітня, становило 100 320,64 грн. В Україні ціни на PVS-14 NL1 згідно із даними з ресурсу hotline.ua коливаються від 148,3 тис до 151,7 тис грн за штуку.

ФОП Анатолій Володимирович Стрюк зареєстрований у Харкові і провадить підприємницьку діяльність у сфері неспеціалізованої оптової торгівлі, у тому числі оптичними та вимірювальними приладами, електронним обладнанням, літальними апаратами. Сума договорів, укладених через «Прозорро», – понад 14 млн грн. Контракти на найбільші суми укладені з виконкомом Мартинівської сільради Полтавської області, Дубовицькою міською радою Рівненської області, Берегівською міською радою Закарпатської області.

У 2019-20 роках Анатолій Стрюк притягався до відповідальності Господарськими судами за невиконання умов договору, укладеному з військовими частинами через «Прозорро», і несвоєчасну поставку товару замовнику.

Також Стрюк притягався до відповідальності за порушення митних правил. А саме,  у липні 2020 року підприємець без декларування вивозив до росії партію турбінних лічильників.

Згідно із даними аналітичної системи YouControl, Анатолій Стрюк пов’язаний з ТОВ «Харків спецприлад» та ТД «Центр вимірювальних технологій». А також, людина з таким самим прізвищем, ім’ям та по-батькові значиться керівником приватного підприємства «Донбас спецприлад», розташованому у місті Хрустальний, тимчасово окупованої Луганської області.

Залиште відповідь