Черкащанка, яка виправдовувала військову агресію росіян, отримала умовний термін та читатиме патріотичні книжки
23.05.2023   //   50 Переглядів

Суд визнав винуватою мешканку Черкас, яка називала ракетні удари по Кременчуку та Краматорську «українською провокацією». Суд присудив їй покарання з іспитовим строком на 3 роки.

Про це йдеться у вироку Придніпровського райсуду Черкас.

6 червня минулого року жінка під час телефонної розмови висловлювалась про позитивне ставлення окупантів в окупованому місті Бердянськ до місцевих жителів.

27 червня також телефоном жінка співставила обстріл вокзалу в Краматорську та ракетний удар по торговому центру у Кременчуку, оцінювали ці події, як «провокацію» з боку України.

29 червня висловлювала сподівання на встановлення окупаційного режиму на території України та обґрунтовували справедливість війни РФ проти України, стверджували про розв`язання України війни з РФ, виправдовували збройну агресію РФ та окупацію території України як наслідок існування в Україні фашистського режиму, заснованого на ідеї національної зверхності, переваг, зокрема, українців над росіянами, вчинення диверсантами під виглядом біженців зі сторони України військових дій, виведення з ладу військових та промислових об`єктів та знищення живої сили супротивника.

Також вона стверджувала, що у місті Кременчуку бойовим реактивним снарядом знищено завод, а інформація про численні жертви є провокацією для поширення якої, українська сторона, як і в місті Бучі знімає постановочні відеоматеріали про велику кількість жертв

16 серпня висміювали українських військових.

9 вересня називала російську збройну агресію проти України як «священную» війну Росії з НАТО, ототожнюючи себе з росіянами та зневажливо відгукуючись про українців як народ називаючи «дураками», зловтішаючись з перспективи російської атаки проти українських військових, обурюючись повільністю дій ЗС РФ, та негативно реагували на те, що Київ досі не розбомблений.

13 вересня жінка висловлювала невдоволення поразок ЗС РФ, через що бажала обстрілів української інфраструктури, виражала стурбованість можливій поразці РФ у війні.

15 вересня жінка говорила, що ракетні удари по українській критичній інфраструктурі є ефективними, дієвими, спровокованими українською стороною, та звинувачували керівництво США та України в розв`язуванні війни.

3 жовтня висловлювала переживання через поразки, відступ російських військових, виражали засмучення та співчуття через загибель російських солдат на фронті, тим самим виправдовували, підтримували дії ЗС РФ на території України.

Її дії кваліфікували за статею ч.3 ст.436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році).

28 квітня була укладена угода про визнання винуватості. Суд визнав її винуватою і присудив їй покарання з іспитовим строком на 3 роки.

Також суд поклав додаткові обов’язки. Вона має прочитати: «У вогняному кільці. Оборона Луганського аеродрому»; «Синдром АТО»; «Війна з Росією»; «Війна за свідомість»; «Війна двох правд»; «Любов на лінії вогню»; «Генерал Момот», «Остання імперія»; «Одна держава. Одна мова. Одна церква», законспектувавши у рукописний спосіб їх короткий зміст (3-5 аркушів формату А4) та надити законспектоване уповноваженій особі органу з питань пробації.

Залиште відповідь