Бізнесмен-комунальник заплатить 17 тисяч штрафу за підроблення акту виконаних робіт на 1,2 мільйона
23.05.2023   //   83 Переглядів

15 травня Глибоцький районний суд Чернівецької області виніс вирок у справі фізичної особи-підприємця, який будучи підрядником місцевих бюджетних організацій, вносив завідимо неправдиві дані до актів виконаних робіт.

інформація міститься у реєстрі судових рішень.

Як йдеться у матеріалах справи, 26 грудня минулого року чоловік склав та скріпив власним підписом завідомо неправдивий акт виконаних робіт, який містив у собі перелік та об’єми робіт, котрі не відповідали тим, що він виконав по факту під час ремонту одного з місцевих гуртожитків під потреби розміщення у ньому внутрішньо-переміщених осіб. 

В результаті цей акт став підставою для перерахування йому грошових коштів, виділених місцевим бюджетам на здійснення відповідних ремонтних робіт. Невідповідності між об’ємами фінансування та реально виконаними роботами виявили правоохоронці під час огляду об’єкта.

Підрядник свою провину визнав повністю та погодився на укладання угоди зі стороною обвинувачення, якою передбачено покарання у вигляді штрафу, розміром 17 тисяч гривень. Суд затвердив відповідну угоду та призначив покарання у вигляді саме такого штрафу.

Зазначимо, що засудженим є підприємець Георгій Шкробанець, власник та директор підприємства “Глибоцьке будівельно-монтажне управління”. Саме з ним місцевий професійний ліцей улав договір на реконструкцію гуртожитку, вартістю у майже 6 млн гривень. Угода укладено без проведення конкурентної процедури.

 До кінця 2023 року підрядник отримав за виконані роботи трохи більше 5 млн гривень, з яких 1,2 млн відповідно до акту, про який йде мова. Всього у активі підприємства понад 50 угод із різними розпорядниками публічних коштів, загальною вартістю 20 млн гривень. Угода на реконструкцію приміщення ліцею для фірми Шкробанця стала найбільшою. Він також обіймає посаду директора місцевого комунального підприємства. 

Залиште відповідь