На Буковині суд присудив штраф за хабар для впливу на військово-лікарську комісію
22.05.2023   //   64 Переглядів

5 травня Шевченківський районний суд міста Чернівці виніс вирок у справі чоловіка, який обіцяв знайомому вплинути на рішення військово-лікарської комісії стосовно його придатності до військової служби. За свої “послуги” підсудний вимагав хабара, втім був затриманий правоохоронцями.

Відповідна інформація міститься у реєстрі судових рішень.

За версією правоохоронців, 14 лютого поточного року обвинувачений запропонував своєму знайомому пройти військово-лікарську комісію, аби та визнала його непридатним до військової служби. Таке рішення він міг “забезпечити” за нібито 1600 доларів, маючи вплив на лікарів, які приймають рішення від імені цієї комісії.

25 лютого він отримав першу частину зазначеної суми – 600 доларів. За декілька днів, 1-го березня підсудному було передано решту суми. Таким чином він завершив скоєння свого злочину – зловживання впливом. Вже за місяць між обвинуваченим та представниками місцевої прокуратури було укладено угоду про визнання винуватості, якою передбачено покарання у вигляді штрафу, розміром 68 тисяч гривень. 

Суд не став заперечувати проти відповідної угоди та затвердив її, визначивши щирість каяття підсудного та визнання його провини у інкримінованому злочину.  

Залиште відповідь