Дніпропетровська ОДА планує витратити 3 мільйони на рекламні постери  
22.05.2023   //   209 Переглядів

11 травня Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Дніпропетровської облдержадміністрації оголосив закупівлю вартістю 3,1 млн. грн. на послуги створення та розміщення рекламних постерів на бордах по Дніпропетровській області.

Інформація про закупівлю міститься в системі «Прозорро».

Чиновники оформили закупівлю двома лотами:

  • Лот 1 очікуваною вартістю 493 тис. 019 грн  на послуги зі створення рекламної продукції (постерів) із врахуванням доставки до бордів.
  • Лот 2 вартістю 2 млн. 607 тис. 421 грн. на послуги з розміщення рекламної продукції (постерів) на стаціонарних рекламних конструкціях.

Всього має бути створено 911 рекламний постер, що будуть поклеєні на 172 бордах на території Дніпропетровської області. 18 з таких бордів розташовані в Дніпрі, 11 одниць в Кам’янському, 7 бордів в Павлограді, по п’ять в Нікополі, Марганці, Жовтих Водах, Покрові, інші – в селах та на автодорогах Дніпропетровщини. 

Свої пропозиції для участі у закупівлі надали два учасники:

  • ТОВ «Видавничий дім Платонов»
  • ТОВ «Аутдор Дніпро»

Пропозиція ТОВ «Аутдор Дніпро» наразі очікує рішення замовника.

ТОВ «Аутдор Дніпро» зареєстровано 27 грудня 2022 року. За п’ять місяців свого існування фірма отримала від департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Дніпропетровської облдержадміністрації замовлень на друк рекламних матеріалів на 2,2 млн. грн. Це єдиний замовник компанії.

За даними аналітичної платформи YouControl, засновником та керівником ТОВ «Аутдор Дніпро» є мешканець села Миколаївка Дніпровського району Микола Паламарчук.

В 2018 році Микола Паламарчук очолював приватне підприємство “Ойлтекцентр” з пропискою у Києві. Під керівництвом Паламарчука в листопаді 2018 року фірма  уклала 14 прямих договорів із відділом комунального господарства Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпрі ради на поточний ремонт доріг району. Закупівлями зацікавилися дніпровські правоохоронці. Було відкрито кримінальне провадження № 12018040630002182 від 07.12.2018 року, в рамках якого слідчі затребували всю тендерну документацію та акти виконаних робіт. В січні 2019 року ПП “Ойлтекцентр” змінило назву на ПП «Агро-інтенсів», а справа «заглохла».  В 2020 році припинив існування відділ комунального господарства Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпрі ради.

Цікаво, що раніше тендери на друк постерів та їхню поклейку на борди вигравали інші фірми, які також належать Миколі Паламарчуку.

В 2021 році замовлення на суму 4,5 млн. грн. отримало ТОВ «Благодія ріелт». В 2022 році  переможцем закупівель стало «ТОВ «Аутдор медіа сервіс», яке виконало робіт на 3,9 млн. грн.

Згідно тендерної документації, для роботи ТОВ «Аутдор Дніпро» орендує нежитлове приміщення в місті Нікополь за адресою: вул. Героїв Чорнобиля, 104. Роком раніше це ж приміщення орендувало і «ТОВ «Аутдор медіа сервіс». Власник приміщення скандально відомий бізнесмен та депутат міськради Нікополя від партії «Громадська сила» Вадим Колеснік. Також Колеснік є головою структурного підрозділу партії «Громадська сила» в Нікополі.

Журналісти сайту Наші Гроші.Регіон вже писали, що в березні 2023 року департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Дніпропетровської облдержадміністрації замовив у ТОВ Телерадіокомпанія «Нова» на 1 млн грн. послуг із створення інформаційних матеріалів. Фірма належить Станіславу Басову, який є депутатом Дніпровської міської ради від партії «Громадська сила».

Наприкінці березня 2023 року голова правління ГО «Громадський контроль» Денис Селін повідомив через соцмережу про можливі витрати 20 млн грн. на рекламу медичний закладів області. Частина медичних закладів навіть встигла опублікувати тендери. З аналізу переможців виглядало так, що фірми, які виграють у тендерах, пов’язує ймовірна причетність їх поточних чи минулих керівників або ж власників до партії «Громадська сила». Через розголос скандальні закупівлі було скасовано.

 

Залиште відповідь