Сільрада на Житомирщині за рекомендаціями без тендеру віддала понад 8 мільйонів на будівництво укриття в школі
20.05.2023   //   103 Переглядів

Станишівська сільська рада  18 травня уклало угоду з ПРБФ «Комунальник» на будівництво захисної споруди подвійного призначення (укриття) в селі Лука. Вартість робіт склала 8,3 млн грн.

Закупівлю провели без використання електронної системи. У ProZorro замовник лише опублікував копію угоди.

Сільська рада замовила будівництво захисної споруди подвійного призначення по вулиці Шкільній, 5 в селі Лука. Роботи мають бути виконані до 31 травня 2024 року. Опублікований у системі “Прозорро” документ не містить відомостей про об’єми будівництва та вартість матеріалів, які будуть використовуватися підрядником. 

В обґрунтуванні щодо проведення закупівлі без використання електронної системи вказано, що за результатами процедури відкритих торгів між Станишівською сільською радою та ПРБФ «Комунальник» 31.03.2020 року було укладено угоду на реконструкцію Луківської школи. Відповідно до договору №55 будівельний майданчик був переданий підряднику й «Комунальник» прийняв повну відповідальність за зберігання майна замовника. Тому головний інженер проєкту порекомендував Станишівській сільській раді віддати роботи  ПРБФ «Комунальник» – “задля уникнення конфлікту Підрядників” та не порушення умов проєкту організації будівництва та проєкту виконання робіт рекомендую доручити виконання робіт єдиному Підряднику без застосування відкритих торгів, оскільки це гарантуватиме дотримання договірних зобов’язань, вимог щодо організації охорони праці і промислової безпеки у будівництві та правил технологій будівництва обох об’єктів, пов’язаних між собою”.

Всього між сільською радою та ПРБФ «Комунальник» підписано 8 угод на суму у понад 69 млн гривень, без урахування даної угоди.

ПРБФ «Комунальник» заснований в 1995 році в Житомирі. Засновником та керівником будівельної фірми є Андрій Корзун.

Залиште відповідь