У Кропивницькому тендер на обробіток гектарів Льотної академії розіграли «знайомі» фірми
17.05.2023   //   69 Переглядів

Льотна академія Національного авіаційного університету, що базується у Кропивницькому, 9 травня за результатом тендеру уклала угоду з ТОВ «Житниця України» про обробіток 478 га землі. Вартість угоди 9,89 млн грн.

Про це йдеться у системі Prozorro.

Згідно з угодою, протягом 2023 року підприємство має засіяти землю академії соєю, обробити та передати урожай замовнику. Оплата здійснюватиметься після отримання та реалізації продукції, але не пізніше 27 грудня 2023 року.

Участь у тендері взяли ТОВ «Волинь Агро» з ціновою пропозицією 9 млн 865 тис. грн і ТОВ «Житниця України» з ціною 9 млн 886 тис. грн. Втім, дешевшу пропозицію відхилив тендерний комітет, оскільки підприємство надало не усі необхідні документи та не усунуло недоліки у визначений термін.

ТОВ «Житниця України» зареєстроване у селі Новомалинівка Дніпропетровської області. Засновницею є Олена Володимирівна Гуртовенко. Це перша участь підприємства у публічних закупівлях.

ТОВ «Волинь Агро» зареєстроване у селі Перевали Волинської області. Засновниками вказані Андрій та Павло Шум.

Варто додати, що за інформацією з аналітичної системи Youcontrol, Андрій та Павло Шум як мінімум до 2021 року значилися засновниками ТОВ «Житниця України». У цих фірм раніше керівником був Олександр Перетятько.  

 

Залиште відповідь