На Житомирщині фірмі, яка фігурує у справі про розкрадання військового майна, віддали будівництво захисної спорудиа за 44 мільйона
16.05.2023   //   122 Переглядів

КНП “Амбулаторія загальної практики сімейної медицини” Оліївської сільської ради 15 травня прозвітувало про укладену угоду з ТОВ «Уютспецбуд» на нове будівництво захисної споруди цивільного захисту подвійного призначення з розміщенням приміщень амбулаторії у селі Новопіль. Вартість робіт склала 44,35 млн грн. 

Закупівля проведена без використання електронної системи. У ProZorro лише опублікували угоду укладену ще 9 травня. 

В угоді вказано, що ТОВ «Уютспецбуд» має до кінця року побудувати нову захисну споруду в амбулаторії, що розташована в селі Новопіль, Житомирського району. 

Село Новопіль з населенням в 799 осіб розташоване за 16 км від районного центру. 

Зауважимо, що ТОВ «Уютспецбуд» фігурує у провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 410 КК України (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем), відкритим у серпні 2021 року Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань розташованого у м. Хмельницькому.

 

Досудове розслідування встановило, що за результатами проведення військовими службовими особами військової частини відкритих торгів переможцем обрано ТОВ «Уютспецбуд», з якою у травні 2020 року було укладено договір на реконструкцію будівлі пожежного депо військової частини. Вартість робіт склала 13,7 млн грн. 

 

“Крім того, встановлено, що військовослужбовцями військової частини НОМЕР_1 з метою досягнення свого протиправного умислу за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ «Уютспецбуд» під час виконання робіт по вказаному об`єкту будівництва до актів приймання виконаних будівельних робіт форми №КБ-2В та КБ-3 ймовірно вносяться недостовірні відомості про вартість виконаних робіт. Також, під час виконання будівельних робіт не дотримуються проєктні рішення, використовуються будівельні матеріали нижчої якості, а отримані від таких протиправних дій кошти привласнюються та розподіляються між учасниками оборудки. Військові службові особи військової частини НОМЕР_1 , яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , за попередньою змовою з посадовими особами ТОВ «Уютспецбуд» ймовірно розробили та реалізували протиправну схему розкрадання та привласнення військового майна, а саме бюджетних коштів, виділених на реконструкцію об’єктів інфраструктури вказаної військової частини”, – йдеться у матеріалах

ТОВ «Уютcпецбуд» зареєстроване в листопаді 2018 року в Житомирі. Власником фірми є Ігор Петрович Дрогоруб, який на місцевих виборах 2015 року балотувався до Житомирської міської ради від ВО «Батьківщина».

Зауважимо, що ТОВ «Уютспецбуд»  було засновано після того, як інша фірма Ігоря  Дрогоруба ТОВ «Уют Строй» стало фігурантом розслідування через імітацію конкуренції в тендері на ремонт Господарського суду Житомирської області. В 2019 році Антимонопольний комітет України оштрафував дві фірми Ігоря Дрогоруба «ПроектСтрой» і «Уют Строй» на 136 тис. грн.  Обидві фірми потрапили до «чорного списку».

Залиште відповідь