Колишня фірма мера Кам’янки отримала від мерії ще 11 угод на майже 4 мільйона
14.05.2023   //   59 Переглядів

Відділ житлово-комунального господарства, транспорту та благоустрою виконавчого комітету Кам’янської міської ради протягом травня уклав із товариством «Інтербудтехсервіс»  11 угод на 3,8 млн грн.

Більшість із цих угод – на суму в 199 тисяч гривень на поточний ремонт вулиць в Кам’янці. Всі договори підписані без проведення аукціону.

Окрім того, є договір на 1,2 млн грн на вул. Шевченка в селі Баландине та постачання асфальту на півмільйона гривень.

У закупівлю асфальту закладена його вартість у 3900 грн\т, що є дешевшим за ринкову вартість. Натомість у договорах на ремонти доріг інформація про вартість та кількість асфальту, яку використає підрядник – відсутня.

«Інтербудтехсервіс» зареєстроване у Кам’янці у 2003 році. Нині його директором значиться Наталія Михайлова. Засновники – 5 осіб. 60% підприємства володіє Іван Горобець, інші частини розділені між Михайлом Джоганом, Юрієм Слободяником, Любов’ю Ставенко та Світланою Загнибідою. Інформації про кожного з них – обмаль.

До прикладу, Горобець зайшов до числа бенефіціарів лише у 2021 році, чим займався до того – невідомо. Інформація про те, що він є засновником чи директором інших підприємств – відсутня.

За інформацією clarity-project, починаючи із 2016 року фірма має 288 договорів на 40 мільйонів гривень. Із них – більше 37 мільйонів гривень із замовниками з Кам’янки.

Володимир Тірон є міським головою Кам’янки із 2012 року після чого стабільно переобирався на посаду. До обрання на посаду Тірон був директором та власником цієї компанії протягом 9 років. У 2013 році він разом із фірмою фігурував у кримінальній справі щодо ухилення від сплати податків.

У січні 2020 року Тірон та Михайлова отримали від прокуратури підозру у привласненні 2 млн грн під час ремонтних робіт «Інтербудтехсервіс» на 4 вулицях міста.

Залиште відповідь