Харківські комунальники на 600 тисяч замовили  асфальтобетонну суміш та бітумну емульсію фірмі, яку оточення Кернеса продало одеситам
11.05.2023   //   105 Переглядів

Комунальне підприємство “Комплекс з експлуатації об`єктів водозниження і зливової каналізації” (Харків) 2 травня замовило ТОВ “Паркінг+” асфальтобетонну суміш та бітумну емульсію на 614 тис грн.

Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Згідно зі специфікацією, підрядник поставить:

  • 100 тис кг асфальтобетонної суміші АСГ.Др.Щ.Б.НП.І.БНД 50/70 по 4,98 грн. за кг.
  • 500 кг та бітумної емульсії ЕКШ-60 по 28.25 грн. за кг.

На своєму сайті «Паркінг+» зазначає, що є єдиним сертифікованим ДП «Дорцентр» виробником Емульсії ЕКШ-60 на території Харкова і Харківської області. Водночас, в розділі «Прайс» самі ціни на емульсію та асфальтобетонні суміші не вказані.

Закупівля проведена без використання електронної системи, без конкуренції.

“Паркінг+” з моменту появи на тендерах контролювало оточення колишнього мера Харкова Геннадія Кернеса. Після його смерті частку в компанії отримав його пасинок Родіон Гайсинський. З 2010 року фірма від стурктурних підрозділів та комунальних підприємств Харківської міськради отримала підрядів на ремонт вулично-дорожньої інфраструктури загальною сумою більше 1 млрд. грн.

На початку 2021 року засновниками компанії були Гайсинський, Любов Фіонова та китайська компанія Dragon Investment Development Limited. Потім замість Фіонової співзасновником став Роман Биков, відомий як засновник та колишній керівник регіональної харківської організації партії «Довіряй ділам» Геннадія Кернеса та мера Одеси Геннадія Труханова.

У жовтні 2021 року пасинок Кернеса покинув склад засновників «Паркінг+». Нині співзасновниками є Роман Марчак, Ольга Новицька, Микола Розанов, Василь Романька та ТОВ «Стройнавігатор». Всі ці люди з Одеси і окрім власників «Стройнавігатору» абсолютно невідомі – ніколи не були засновниками інших бізнесів. Власники «Стройнавігатору» – Костянтин Вежновець, Ігор та Василь Шаргородські. Брати Шаргородські також є власниками фірми «Акваспецстрой», яку ДАСУ звинувачувало у завищенні ціни будівництва каналізаційної споруди в Одесі.

На початку 2023 року, за інформацією сайту “Наші гроші”, комунальне підприємство по ремонту автошляхів Харкова «Шляхрембуд» оприлюднювало у «Прозорро» повідомлення про укладення договору з “Паркінг+” на поставку асфальту по завищеним цінам загальною вартістю 442 млн. грн.

Залиште відповідь