У Кропивницькому суд відправив за грати підозрюваного у торгівлі автівками, завезеними як гуманітарка
10.05.2023   //   68 Переглядів

Ленінський райсуд Кропивницького обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці чоловіку, підозрюваному у продажі позашляховиків, завезених як гуманітарна допомога.

Про це йдеться в ухвалі суду від 11 квітня.

За версією слідства, підозрюваний зі спільницею організували через Інстаграм продаж автівок, які завозили як гуманітарні, тобто без сплати необхідних мит. Слідчі зафіксували два факти ввезення машин Hyundai Santa Fe та Mitsubishi Outlander іноземцями та авто Nissan Pathfinder спільницею підозрюваного.

На суді свідок – чоловік, який шукав через інтернет авто для потреб ЗСУ, розповів, що натрапив на оголошення та у січні 2023 року передав підозрюваному завдаток 1 тис. доларів. За тиждень вони зустрілися у Кропивницькому і свідок передав за три авто решту 16 500 доларів.

Дії підозрюваного кваліфікували за ч. 3 ст. 201-2 КК України, тобто продаж предметів гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, у значному розмірі, під час воєнного стану.

Під час судового розгляду підозрюваний та його адвокат заперечували щодо запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Вказували, що підозра є необґрунтованою, а ризики, зазначені прокурором, недоведеними.

Втім суд, взявши до уваги матеріали справи, покази свідка, ухвалив відправити підозрюваного під варту на два місяці та визначив заставу у сумі 214 720 грн. 

 

Залиште відповідь