Фавориту відписали ще 11 мільйонів на дороги Івано-Франківщини
10.05.2023   //   141 Переглядів

ДП “Дороги Прикарпаття” (Івано-Франківськ) 27 квітня замовило ТОВ “ПБС” експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення Івано-Франківської області за 11,33 млн грн.

Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Згідно з договором, підрядник утримувати 296 доріг.

Серед найменування робіт вказано: засипання промоїн і просідань щебнем, профілювання щебеневих і гравійних доріг автогрейдером, очищення доріг від снігу, приготування піщано-соляної суміші, посипання дорожнього покриття протиожеледними матеріалами вручну (без вартості матеріалів), чергування робітників та машиністів дорожньої техніки при зимовому та літньому утриманні доріг тощо.

Закупівля проведена без використання електронної системи, без конкуренції.

ТОВ “ПБС” заснувала колишня працівниця курорту “Буковель” Іванна Непик. Але фактично фірма належить депутатові Івано-Франківської обласної ради Олександрові Шевченку – нардепау 7 і 8 скликання, ексдиректору туристичного комплексу “Буковель”, що контролюється групою Ігоря Коломойського. Сам Шевченко не приховує зв’язку ні з Буковелем, ні з фірмою «ПБС».

Іванна Непик також керує, зокрема, ТОВ «Галичина-Цукор», що поєднує бізнес-інтереси Шевченка з Коломойським та Геннадієм Боголюбовим у ТОВ «Скорзонера». Через ТОВ «Амбіком» родина Шевченка пов’язана з родиною нардепа з Луцька Ігорем Палицею у ТОВ «Бугіль».

Сума договорів ТОВ «ПБС» на будівництво та ремонти доріг у різних регіонах України складає на «Прозорро» більше 46 млрд грн. Контракти на найбільші суми укладені у Івано-Франківській, Закарпатській та Чернівецькій областях.

«Наші гроші. Регіон» повідомляли, що у кінці квітня Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Івано-Франківській області замовила «ПБС» поточний середній ремонт дороги загального користування державного значення Р-38 Богородчани-Гута на ділянці км 0+000 – км 36+341.

Залиште відповідь