Син екс-директора луцького заводу намагається оформити майже гектар землі під спорткомплекс 
09.05.2023   //   119 Переглядів

Син колишнього директора публічного ПАТ «Електротермометрія» Юрія Малихіна Гліб Малихін судиться з Луцькою міськрадою за майже 82 сотих комунальної землі, і таким чином намагається належно оформити ділянку під спортивно-оздоровчим комплексом «Драйв», який працює на території заводу впродовж кількох років.

Про це пише Діана Ткач у «Силі правди» з посиланням на рішення Волинського окружного адмінсуду від 20 березня.

Юрій Малихін був директором ПАТ «Електротермометрія» до 2021 року. Його батьки були основними акціонерами заводу багато років. Син Юрія Малихіна Гліб Малихін у 2017 році нібито придбав у заводу спортивно-оздоровчий комплекс «Драйв» з тенісними кортами. Однак земля під цим майном досі перебуває в комунальній власності і належить до категорії земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

З наміром легалізувати комплекс, йдеться у судовому рішенні, Гліб Малихін у вересні 2022-го звернувся до Луцької міської ради з пакетом документів про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою вулиця Ковельська, 40 в оренду зі зміною її цільового призначення. Але впродовж двох сесій Луцька міська рада не погодила рішення, воно не набрало необхідної кількості голосів. Під час першого голосування проєкт підтримали дев’ять депутатів з 36, вдруге – десятеро обранців громади з 30 присутніх у залі.

Тож, власник тенісних кортів на території заводу звернувся до суду.

20 березня 2023 року Волинський окружний адміністративний суд вирішив позов Гліба Малихіна задовольнити повністю і визнав протиправною бездіяльність Луцької міської ради. Міськраду зобов’язали ще раз, тобто втретє, розглянути заяву Малихіна та стягнули з органу місцевого самоврядування судові витрати у розмірі 3073 грн. Рішення набрало законної сили, тож тепер питання «Драйву» вчергове мають винести на голосування.

Видання також звернуло увагу, що колишній директор ПАТ «Електротермометрія» Юрій Малихін відомий також тим, що кілька разів попадався поліції нетверезим за кермом, а нещодавно погрожував сусідам пістолетом після того, як вони зробили йому зауваження через надто гучну музику в нічний час.

Залиште відповідь