Суд дав два роки умовно черкащанину, який поширював російську пропаганду 
09.05.2023   //   53 Переглядів

Уродженець Казахстану у Черкасах виправдовував вторгнення росіян в Україну.

Про це йдеться у вироку Соснівського райсуду Черкас.

Чоловік, про якого йдеться – Одінцов Іван Федорович. Він уродженець міста Сарань, Карагандинської області, Казахстан.

У соцмережі «Вконтакті» та в месенджері «Телеграм» він поширював інформацію, яка виправдовує збройну агресію росіян. У судових матеріалах містяться цитати із поширень, які робив Одінцов.

 «Если так посмотреть Украинские силы используют самую примитивную и самую жестокую тактику в войне. Тактику Саксов  во времена Цезаря. “Тактика выжженной земли”. На сколько надо быть примитивными чтобы использовать ее на мирных гражданах. Такую же тактику использовали русские в времена Наполеона в Москве. Вот только не на мирных жителях».

 ***

 «Для тех кто с города Николаев и Одесса. После просмотра я увидел что будет повторения Мариуполя в этих 2х городах. В связи в том что в этих 2х городах есть южный выход к воде. Нацики будут держать эти 2а города до последнего. + Николаев является одним из экономических центров УК и в нем есть инфраструктура. На время спецоперации желательно бы было покинуть город если есть такая возможность».

 ***

 «Процесс денацификации Украины будет полностью завершен, а виновные в пытках и убийствах мирных граждан понесут наказание, заявил старший советник постпреда РФ при ООН

Чоловікові інкримінували ч. 2 ст. 436-2 КК України (поширення матеріалів, в яких містяться виправдовування збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році) та ч. 3 ст. 436-2 КК України (поширення матеріалів, в яких містяться виправдовування, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом визнання правомірною тимчасової окупації частини території України, а також глорифікацію осіб, які здійснювали збройну агресію Російської Федерації проти України, розпочату у 2014 році, вчинені повторно).

Суд визнав Одінцова винним та звільнив його від відбування покарання з випробуванням на 2 роки.

Залиште відповідь