На Кіровоградщині ліцей укотре віддав свої землі в обробіток фірмі Бахмача
09.05.2023   //   79 Переглядів

Піщанобрідський професійний аграрний ліцей (с. Піщаний Брід Кіровоградської області) п’ятого травня уклав з ТОВ «Агрогран» угоду про обробіток землі, яка на балансі навчального закладу на суму 6 млн 380 тис. грн (з ПДВ).

Про це йдеться у системі Prozorro.

Згідно з угодою, підрядник протягом року має засіяти соняшником, обробити, зібрати й передати ліцею урожай на площі 419,1 га.

Йдеться про земельні ділянки площею 124,4 га (Новоукраїнський район, с. Піщаний Брід) та площею 294,6 га (с. Любомирка). Очікувана урожайність складає 3 тонни соняшнику із гектару.

Водночас з метою застосування елементів дуальної форми навчання підприємство зобов’язане забезпечити виробниче навчання учнів на своїй техніці, про що має надати гарантійний лист.

Для цього господарство підприємства повинне знаходитися в радіусі до 10 км від ліцею.

Технічне обслуговування, охорону сільськогосподарської техніки, дотримання вимог пожежної безпеки  та охорони праці,  харчування працівників, які будуть залучені для виконання робіт, забезпечує підрядник.

До участі в торгах зголосилося лише одне підприємство, яке врешті стало переможцем. Це постійний підрядник ліцею. Минулого року ця ж фірма отримала 12 млн грн за оброблення землі та вирощування кукурудзи.

ТОВ «Агрогран» належить Наталії та Євгенію Бахмач. Євген Бахмач відомий в області підприємець, має аграрний, видобувний бізнес. Входить до переліку найбільших користувачів земель агропризначення в області. Підприємство Бахмача «Радій» є підрядником «Енергоатому».

Піщанобрідський професійний аграрний ліцей очолює Тетяна Ліщенюк. У 2015 році її засудили за розтрату коштів ліцею та незаконні виплати собі премій. Втім, вирок вона оскаржила. За інформацією з системи Youcontrol, у 2012-2014 роках Ліщенюк значилась помічницею нардепа від «Партії регіонів» Станіслава Березкіна. 

Залиште відповідь