На Чернігівщині без конкуренції віддали підряд з поточного ремонту дороги
09.05.2023   //   101 Переглядів

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області 5 квітня прозвітувало про укладену угоду з ТОВ «ШБУ №14» на поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Р-69 Київ – Вишгород – Десна – Чернігів на ділянці км 147+072 – км 150+780 (окремими ділянками). Вартість робіт склала 2,39 млн грн.

Закупівлю провели без використання електронної системи. У ProZorro лише опублікували договір.

До кінця 2023 року підрядник має облаштувати парковку біля сільради, відремонтувати колодязі, влаштувати бортовий камінь, влаштувати вхід до школи, влаштувати новий дорожній одяг, встановити дорожні знаки.

За даними YouControl, чернігівське ТОВ «ШБУ №14» засноване в 2000 році. Засновниками фірми є ТОВ “Кабельний телевізійний центр м. Чернігова”, яке належить Костянтину Будьонному. З квітня 2023 року серед засновників ТОВ «ШБУ №14»  рахується Вербицький Богдан  – колишній директор КП “Муніципальна варта” Чернігівської міської ради.

З початку 2021 року «ШБУ-14» отримало від управлінь та КП Чернігівської міської ради підрядів на понад 620 млн грн.

Наприкінці 2021 року “Наші гроші” повідомили, що ДБР підозрює посадовців  Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міськради та мера Чернігова у створенні неконкурентних  умов для перемоги в тендерах на ремонт міських доріг для ТОВ  «ШБУ-14» та КП «АТП-2528».  У матеріали зазначено, що після перемоги в 2015 році на виборах мера В’ячеслава Атрошенка в тендерах на ремонт доріг міста стали перемагати ТОВ «ШБУ-14» та комунальне «АТП-2528». Слідчі встановили, що угоди з цими підприємствами мали завищену вартість та невідповідну якість, а бюджетні кошти були виведені через підконтрольні фіктивні підприємства. Ця схема, на думку ДБР, відбувається під прикриттям поліції, прокуратури та СБУ.

 

Залиште відповідь