Одеський університет продовжив закуповувати “віртуальні потужності” в свого улюбленця 
01.05.2023   //   100 Переглядів

Національний університет “Одеська юридична академія” 27 квітня завершив закупівлю послуг із хмарного збереження власних даних. Торги, вартістю 2 млн гривень, виграла місцева фірма, що стала єдиним учасником закупівлі.

Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро.”

Договір, за результатом відкритих торгів із оболивостями, укладено з товариством “Скайклауд”, що належить Ярославу Чехмайстренку та Артуру Хачік’яну. Компанія зареєстрована в Одесі, в її активі 19 угод з розпорядниками публічних коштів на суму майже 9 млн гривень. Левова частини цих коштів, а саме 8,5 млн гривень припадає на угоди саме із Одеською юридичною академією, з якою “Скайклауд” співпрацює з 2019 року. 

Новим договором між університетом та “Скайклаудом” передбачено надання хмарного сховища та виділених віртуальних потужностей з 1368 процесорами, 7 ТБ віртуальної оперативної пам’яті та 650 ТБ віртуального жорсткого диску. 

Відповідно до фінансової звітності компанії “Скайклауд”, її дохід за 2022 рік склав лише 1 млн гривень, а розмір активів 700 тисяч гривень. Водночас у складі пропозиції зазначається про наявність у компанії серверного та комутаторного обладнання вартістю у понад 1 млн гривень. 

Знайти в публічному просторі інформацію про сервіс з надання віртуальних потужностей, пов’язаний з іменами Чехмайстренка та Хачік’яна, нам не вдалося. 

 

Залиште відповідь