У Кременчузі купують дронів на 6,5 мільйонів
30.04.2023   //   64 Переглядів

Протягом квітня виконавчий комітет Кременчуцької міської ради на Полтавщині повідомив  про укладання ряду договорів на придбання дронів. Загальна вартість угоди складає 6,5 млн грн.

Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”.

Відповідно до договорів, чиновники купують 5 дронів  DJI Matrice 300RTK, один з яких має бути обладнаний тепловізійною камерою. Також до них купується і додаткове обладнання для керування та батареї. Ціна звичайних дронів складає 803 тисячі 130 гривень, а дрон з тепловізійною камерою коштуватиме на 200 тисяч більше. Ці коптери використовуються зокрема для спостереженнями за полем бою, а також скиданням боєчастини на позиції ворога. Також чиновники купують 1  DJI Mavic 2 Pro за трохи менше 40 тисяч гривень, 1 DJI Matrice M30T за 639 тисяч гривень, 1  DJI Mavic 3E за 176,5 тисяч гривень, 10 DJI Mavic3 Fly More Combo ціною 119 625. 

Кошти на придбання дронів розділили 4 приватні підприємці, термін постачання відповідно до оголошення – до кінця поточного року. Всі договори укладені без проведення конкурентних процедур. 

З початку повномасштабного вторгнення росіян відомо про щонайменше 5 ракетних ударів по Кременчуці.  Найбільш кривавим став удар 22 червня, внаслідок якого ракета окупантів влучила у торгівельний центр “Амстор”, де на той момент перебували відвідувачі. Відомо про 22 загиблих та 66 поранених внаслідок того удару. Крім того, ціллю росіян ставали місцеві тепло- та енергогенеруючі підприємства та паливний завод. 

Залиште відповідь