Полтавські транспортники без торгів замовили демонтаж та встановлення електроопор за мільйон
30.04.2023   //   97 Переглядів

7 квітня КП “Полтаваелектроавтотранс” повідомило про укладання договору з ТОВ “ДКС Електрик” на роботи із демонтажу та встановлення стояків електричних опор за 913 тис грн.

Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”.

Договір, укладений комунальниками, не містить кошторисної документації, необхідної саме для робіт у розумінні закупівельного законодавства. Така характеристика предмету закупівлі дозволила уникнути конкурентних торгів.

Відповідно до опублікованого документу, підрядник має здійснити демонтаж та транспортування на утилізацію 25 опор для контактної мережі, а також і вставнолення такої ж кількості нових опор. Це все оцінено у 913 тис грн. Деталізація предмету закупівлі визначена у специфікації до договору, що є характерним для послуги, а не для робіт, вартість яких визначається відповідними розрахунками та кошторисом.

Виконавцем робіт визначено товариство “ДКС Електрик”, зареєстроване у Полтаві. Компанія рівними частками належить Миколі Гусаку, Олександру Кулику та Олені Сівцовій. В активі компанії майже три з половиною сотні договорів із розпорядниками публічних коштів на суму у 63 млн грн. Найбільша кількість договорі укладена з іншим комунальним підприємством Полтавської міської ради – “Міськсвітло”, втім найкоштовніші з них підписувалися з енергетиками “Полтаваобленерго”. З КП “Полтаваелектроавтотранс” компанія має 5 угод, з яких ця є найкоштовнішою.

Відповідно до чинного законодавства, замовники зобов’язані проводити конкурентні закупівлі послуг, вартість яких перевищує 100 тисяч гривень. Разом з тим, у випадку, коли мова йде про роботи, ця сума складає 1,5 млн гривень. 

Залиште відповідь