Обслуговувати закарпатські місцеві дороги за 185 мільйонів будуть «ПБС» та фірма співвласника мережі гральних автоматів 
30.04.2023   //   115 Переглядів

ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Закарпатській області» 18 і 19 квітня прозвітувало про 4 договори, укладені з ТОВ «ПБС» та ТОВ «Будівельна фірма «Будінвестальянс» за результатами закупівлі без використання електронної системи на загальну суму 185,4 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

З ТОВ «ПБС» уклали два договори на суму 61,5 млн грн та 57,9 млн грн відповідно, які заплатять за послуги з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Хустському, Мукачівському та Берегівському районах Закарпатської області.

Згідно із умовами договору, оприлюдненому лише для однієї закупівлі, «ПБС» надаватиме послуги за наступними цінами:

 

  • засипання промоїн і просідань щебнем коштує 3088,64 грн за 1 м.куб;
  • холодне фрезування асфальтобетонного покриття фрезою – від 22 479, 85 грн до 48 715,17 грн за 1000 м.кв;
  • перевезення відфрезованого матеріалу самоскидами на відстань 5 км – 39 грн за т;
  • ліквідація вибоїн асфальтобетонного покриття без розламування старого покриття площею ремонту – від 961,50 грн до 1011,24 грн за 1 м.кв;
  • улаштування вирівнюючого шару дорожнього одягу із асфальтобетонної суміші асфальтоукладачем – 610 916,52 тис грн за 100 т.

 

Загальна протяжність доріг, на утримання яких витратять 57,9 млн грн по вищезгаданим цінам – 79,3 км. Таким чином вартість утримання 1 км складає 731,3 тис грн.

У той же час, утримання автомобільних доріг державного значення загальною протяжністю 191,4 км із значно ширшим переліком послуг, яке у ТОВ «ПБС» замовила Служба автомобільних доріг у Закарпатській області трохи раніше (13 квітня), коштуватиме по 913,7 тис грн за 1 км.

Засновником і кінцевим бенефіціаром ТОВ «ПБС» значиться Іванна Володимирівна Непик, яка керує, зокрема ТОВ «Галичина-Цукор», що поєднує бізнес-інтереси нардепа 7 і 8 скликання Олександра Шевченка з олігархами Ігорем Коломойським та Геннадієм Боголюбовим у ТОВ «Скорзонера». Через ТОВ «Амбіком» родина Шевченка пов’язана з родиною нардепа з Луцька Ігорем Палицею у ТОВ «Бугіль».

Сума договорів ТОВ «ПБС» на будівництво та ремонти доріг у різних регіонах України складає на «Прозорро» 46.56 млрд грн. Контракти на найбільші суми укладені у Івано-Франківській, Закарпатській та Чернівецькій областях. 

Ще два договори на 32,99 млн грн та 32,97 млн грн  ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Закарпатській області» уклала з ТОВ «Будівельна фірма «Будінвестальянс». Самі договори на «Прозорро» не оприлюднили. 

Це перші контракти рівненського ТОВ «Будінвестальянс» у Закарпатській області. До того компанія будувала та ремонтувала дороги у Рівненській області, ремонтувала об’єкти АТ «Укртранснафта» у Житомирській. Сума укладених договорів на «Прозорро» складає 141.38 млн грн. 

ТОВ «Будінвестальянс» належить Вардану Татосяну – одному із лідерів вірменської громади Рівного. Крім бізнесу на будівництві доріг, Вардану Татосяну належить частка у ігровому бізнесі: 5% у ТОВ «Імперія азарту», що володіє мережею гральних автоматів та працює під брендом WIN. 

У ТОВ «Імперія азарту» Татосян через АТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Грінвіч» пересікається з львівським забудовником Русланом Печенко, братом ексдепутата Львівської міської ради Ореста Печенка.

Залиште відповідь