На Чернігівщині за 5 мільйонів замовили ремонт водовідвідних споруд фірмі зі скандального аудіо радника сумського губернатора
30.04.2023   //   73 Переглядів

Новоград-Сіверська міська рада (Чернігівська область) 24 квітня уклала угоду з ТОВ «ТД «Дінастія» на капітальний ремонт водовідвідних споруд по вул. Вокзальна. Вартість робіт склала 4,86 млн грн.

Закупівлю провели за процедурою «відкриті торги з особливостями». Фірма була єдиним учасником.

У тендерній документації ТОВ «ТД «Дінастія» замовник знайшов невідповідності, однак дозволили дозавантажити документи.  Фірма мала внести зміни/уточнення в «Довідку про кваліфікацію і досвід працівників, які будуть залучені до надання послуг» або надати відповідні документи для підтвердження досвіду роботи трьох працівників.  

В угоді вказано, ТОВ «ТД «Дінастія» має провести капітальний ремонт водовідвідних споруд по вул. Вокзальна в м. Новгороді-Сіверському Чернігівської області до 30 червня. Підрядник має розчищити територію, розібрати існуючі споруди, влаштувати тимчасовий відвід води, розчистити площу від чагарнику, улаштувати водовідну споруду, улаштувати дорожній одяг, влаштувати тротуар, улаштувати огородження, влаштувати об’їзд. 

ТОВ «ТД «Дінастія» засноване в 2012 році в місті Шостка (Сумська область). Власником та директором фірми  є Олег Бортяш. Як повідомляли ЗМІ, щодо службових осіб ТОВ «ТД «Дінастія» було відкрито кілька кримінальних проваджень (за зловживання владою або службовим становищем, підроблення та привласнення, розтрата майна або заволодіння ним тощо). 

Як повідомляли “Наші Гроші”, напередодні Нового року відбувся скандал, сумські журналісти оприлюднили запис як радник губернатора Сумщини  на прізвище Безніс вимагав від керівництва «Доріг Сумщини» аби в тендерну документацію була внесена вимога, яка б дозволила «відхиляти по бєспрєдєлу» небажаних учасників. Йшлось про вимогу підтверджувати власність земельної ділянки під своєю виробничою базою.  На записі обговорюють тендери на утримання обласних доріг на наступні три роки. Загальна сума тендерів склала 10,5 бюджетних млрд. грн. Зокрема йшлося й про тендер утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення Шосткинського району, яке виграло ТОВ «Торговий дім «Дінастія» на 1,83 млрд грн.

Залиште відповідь