Чернівецькі дорожники без торгів замовили за 5 мільйонів вже зимове утримання доріг
30.04.2023   //   92 Переглядів

14 квітня Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області повідомила про укладання договору з ДП “Чернівецький облавтодор” ВАТ ДАК “Автомобільні дороги України” на зимове утримання доріг за 5,4 млн грн.

Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”.

Договір укладено без проведення конкурентної закупівлі, обгрунтування цього відсутнє. Він діятиме до кінця 2023 року. В рамках його виконання передбачено приготування та перевезення піщано-соляної суміші та очищення доріг від снігу у зимовий період. Послуги нібито надаватимуться районними філіями  “Чернівецького облавтодору”. 

Це ж підприємство надавало схожі послуги і в попередні роки. Відповідно до інформації із порталу “Є-дата”, протягом 2022-2023 року Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області  (Екс-Служба місцевих доріг) перерахувала ДП “Чернівецький облавтодор” майже 300 млн гривень. Зокрема, частина з них перерахована згідно угоди, укладеної в березні 2022 року.Мова про 100 млн гривень. Віднайти інформацію про цю закупівлю у системі “Прозорро” не вдалося. Договір не опубліковано, як і повідомлення про його укладання. На той момент діяли “послаблення” в умовах воєнного стану, які дозволяли укладати угоди будь-якої вартості та предмету закупівлі без проведення конкурентних торгів та без публікації у системі “Прозорро”.  

Разом з тим, нині замовники зобов’язані проводити конкурентні закупівлі товарів робіт та послуг, якщо їх вартість перевищує 100 тисяч гривень для послуг та 1,5 млн гривень для робіт.  Чернівецькими дорожниками не опубліковано обґрунтування застосування безконкурентної закупівлі послуг із зимового утримання доріг області весною 2023 року. 

Залиште відповідь