Черкаські енергетики без торгів дають ще півмільйона на коштовні проєкти землеустрою
30.04.2023   //   60 Переглядів

Протягом квітня 2023 року  ПАТ “Черкасиобленерго” уклало 11 угод на розроблення проєктів землеустрою з кропивницьким підприємством. Загальна вартість лише цих договорів перевищує 500 тисяч гривень, а вартість послуги суттєво вища, ніж схожа у черкаських чиновників.

Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”.

Згідно оголошень на порталі “Прозорро” між черкаськими енергетиками та кропивницькими землевпорядниками з підприємства “Альфа-земпроєкт” підписано 11 договорів, кожен з яких має однакову вартість – 48 тисяч гривень. Договорами передбачено розроблення проектів із землеустрою щодо встановлення або ж відновлення меж земельних ділянок на місцевості. Кожна ділянка має різний розмір, що, за інформацією експертів, впливає на вартість подібної послуги.

Договорами передбачено виготовлення документації для ділянок площею від 0,0035 гектари (35 квадратних метрів, що менше однокімнатної хрущівки у спальному районі) до майже 1 гектару. Втім на ціну договору відповідні розміри не впливали. 

Товариство “Альфа-земпроект” зареєстроване у місті Кропивницький та належить Олексію Бойченко. Окрім договорів підписаних у квітн,і воно має ще 4 угоди аналогічної вартості підписані з ПАТ “Черкасиобленерго” у лютому та березні та ще 4 у минулому 2022 році. Таким чином, загальна вартість договорів, укладених між землевпорядниками та енергетиками складає 800 тисяч гривень.  

Раніше профільний земельний департамент Черкаської міської ради завершив закупівлю експертних послуг землевпорядника. За результатом укладеного договору, вартість послуг із виготовлення проєктів землеустрою для місцевих чиновників складатиме 17,9 тисяч гривень. 

 

Залиште відповідь