Цьогоріч комунальники озеленять Чернівці на 40 мільйонів гривень
29.04.2023   //   58 Переглядів

Чернівецька міська рада провела закупівлю послуг із утримання об’єктів благоустрою та озеленення, утримання парків, озер, річок на території Чернівецької міської територіальної громади за 32,11 млн грн.

Договір замовник уклав із КП «Чернівецький міський комунальний виробничий трест зеленого господарства та протизсувних робіт». Він передбачає надання послуг до кінця року.

Серед послуг, які надасть підрядник: влаштування клумб, пересаджування дерев і кущів, догляд за квітниками і газонами, підгортання троянд взимку, догляд за деревами, обрізання і проріджування дерев, боротьба із шкідниками, косіння трави тощо.

Зазначимо, що в кінці минулого року міська рада вже проводила тендер на такі послуги. Тоді був укладений договір на 40 мільйонів гривень. Однак підрядник встиг освоїти лише 7,88 млн грн. Договір розірвали, згідно з висновком Держаудитслужби. Служба встановила порушення у вигляді невідхилення пропозицій, які мали бути відхилені.

Таким чином сума відповідних послуг цьогоріч коштуватиме міському бюджету 40 млн грн.

Загалом Чернівецький міський комунальний виробничий трест зеленого господарства та протизсувних робіт має угод з департаментом інфраструктури на 87 мільйонів гривень.

Для порівняння, послуги із озеленення в Черкасах цьогоріч коштуватимуть 20 млн гривень. На замовлення міської ради їх надають приватні підприємці.

Залиште відповідь