Франківська ритуальна служба за 5 мільйонів замовила похоронне приладдя ФОПу, якого штрафував АМКУ після закупівлі трун
29.04.2023   //   94 Переглядів

Комунальне підприємство “Міська ритуальна служба” (Івано-Франківськ) 27 квітня замовило ФОП Кітраль Андрій Іванович похоронне приладдя за 4,73 млн грн.

Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Підприємець поставить домовини вартістю від 1600 грн. (без оббивки для безрідних) до 13 тис грн. (саркофаг “Америка”), хрести (від 300 до 650 грн.), атеїстичні тумби по 300 грн., обрамівки (від 900 до 3000 грн.) та таблички бронь по 40 грн.

Закупівля проведена за процедурою «відкриті торги з особливостями. Кітраль був єдиним учасником.

Як повідомлялося, у 2018 році Антимонопольний комітет України заборонив протягом трьох років брати участь у тендерах та наклав 68 тис грн. штрафу на приватних підприємців Андрія Кітраля та Миколу Панахиду, які розіграли більше 3,5 млн грн. на закупівлі похоронного приладдя для івано-франківського комунального підприємства «Міська ритуальна служба».

Як встановили в АМКУ, у цих двох учасників закупівлі зі Львівської області збігалися адреси за районом, селом, вулицею, будинком та спільний робочий телефон.

У модулі аналітики ProZorro карточки обох підприємців мали спільну електронну адресу. Підприємці використали однакові електронні адреси та одну ІР-адресу при надсиланні податкової звітності.

КП “Міська ритуальна служба” з 2011 року очолює Андрій Хруник.

Залиште відповідь