Ужгородські чиновники за півтора мільйона замовили засекречений проєкт по облаштуванню будинку стадіону під потреби переселенців
27.04.2023   //   113 Переглядів

Департамент міської інфраструктури Ужгородської міської ради уклав угоду про проєктування з ТОВ «Закарпатреконструкція» на 1,50 млн грн. 

Інформацію про закупівлі опублікували у системі «Прозорро» 21 березня.

Договір, укладений між департаментом та ТОВ «Закарпатреконструкція», як і будь-які інші подробиці закупівлі послуг з інженерного проєктування для «Реконструкції громадського спортивно-оздоровчого будинку стадіону «Автомобіліст» для потреб ВПО в м. Ужгород» відсутні. 

Конкретизовано лише, що строк виконання робіт до 31 грудня 2023 року.

Закупівля проведена без використання електронної системи, без конкуренції. 

Реконструкцію і благоустрій стадіону «Автомобіліст» по вулиці Капушанській розпочали у 2014 році за кошти приватних інвесторів, одним із яких був теперішній міський голова Богдан Андріїв. Згідно із даними із системи «Прозорро», протягом 2017-2021 років на проєктні, ремонтні роботи і роботи з благоустрою стадіону, замовником яких була КУ «Управління капітального будівництва Ужгородської міської ради», з місцевого бюджету витратили майже 5 млн грн. 

Будівля спортивно-оздоровчого будинку стадіону «Автомобіліст», для реконструкції якої під потреби внутрішньо-переміщених осіб департамент міської інфраструктури Ужгородської міської ради замовив проєктну документацію, знаходиться на балансі комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа № 1 м. Ужгород» Ужгородської міської ради. У листопаді 2022 року комунальний заклад замовляв проведення незалежної оцінки майна стадіону. 

Раніше експертизу проєкту  будівництва «Реконструкція будівлі під спортивно-оздоровчий комплекс «Автомобіліст» по вул. Капушанській», а також проектно-кошторисну документацію для об’єкту за 50 тис грн робили у 2021-22 роках.

Засновником виконавця 1,5-мільйонних робіт ТОВ «Закарпатреконструкція» є старший викладач кафедри міського будівництва і господарства Ужгородського національного університету Михайло Несух. Сума підписаних договорів компанії через «Прозорро» на переважно неконкурентних закупівлях – 36,3 млн грн. Серед найбільших замовників будівельних робіт та інженерних послуг: управління капітального будівництва Закарпатської облдержадміністрації (5,1 млн), Ужгородський національний університет (4,2 млн), комунальне некомерційне підприємство «Обласний клінічний центр нейрохірургії та неврології» Закарпатської обласної ради (4 млн).

Михайло Несух є засновником ще ряду юросіб, серед яких ТОВ «ПБК «Закарпатреконструкція», з сумою договорів підписаних через «Прозорро» на переважно неконкурентних закупівлях – майже 120 млн грн. Найбільшим замовником також є Ужгородський національний університет з сумою контрактів на 22,2 млн грн. 

Несух проводить діяльність у сфері архітектури як ФОП. Сума договорів підписаних через «Прозорро» на неконкурентних закупівлях – 3,6 млн грн. 

Залиште відповідь