У Кривому Розі за мільйон купили програму, яка проаналізує транспортну мережу міста 
26.04.2023   //   341 Переглядів

КП “Центр електронних послуг” Криворізької міської ради купує за 934 тис. грн. у ТОВ «Беспалов ЛАБ» безстрокову ліцензію на програму транспортного планування та моделювання PTV Visum.

Інформація про намір укласти договір опублікована в системі Прозорро.

Цей програмний продукт КП «ЦЕП» планувало купити ще до війни. Було проведено дві тендерні процедури – тут та тут. Тоді ще ціна на програму PTV Visum або її еквівалент була 890 тис. грн. ФОП Валентина Беспалова погодилася продати програму за такою ціною. Проте обидві закупівлі не відбулися через брак пропозицій.

PTV Visum програмне забезпечення для аналізу, планування та моделювання транспортних міських мереж від німецької компанії PTV Group. Компанія Беспалов ЛАБ є офіційним партнером з постачання програмного забезпечення PTV Group в Україні. 

В технічному завданні замовник КП “Центр електронних послуг” зазначив, що мета впровадження програмного продукту: 

  • виконання транспортного аналізу, прогнозування а також управління даними в сфері транспорту та перевезень;
  • здійснення планування та оптимізації руху транспортних потоків на вулично-дорожній мережі міста Кривого Рогу та його передмістя;
  • здійснення планування та оптимізації маршрутної мережі громадського транспорту міста Кривого Рогу та його передмістя;
  • реалізація транспортного моделювання, яке використовується на макроскопічному рівні, для оцінки ефективності транспортних проектів на вулично-дорожній мережі за рахунок оцінки транспортно-експлуатаційних показників роботи транспорту в її межах.

ТОВ «Беспалов ЛАБ» зареєстровано в 2020 році. Власник та керівник компанії Дмитро Беспалов. 

Він позиціонує себе як експерт з питань транспортного моделювання. Є власником та керівником кількох компаній, що надають послуги моніторингу міської мобільності та продають програмний продукт для планування та аналізу транспортних міських мереж. 

Беспалов є помічником народного депутата від партії “Слуга народу” Олександра Горенюка.

Залиште відповідь