Пансіонат на Чернігівщині купить в улюбленої фірми ліки по занчно завищеним цінам
26.04.2023   //   63 Переглядів

Козелецький геріатричний пансіонат (Чернігівська обл.) 23 березня уклав угоду з ТОВ “Добрий лікар” на придбання фармацевтичної продукції на загальну суму 727 тис. грн.

Про це йдеться на ресурсі “Прозорро”. 

Очікувана вартість закупівлі становила 730 тис грн. Участь у аукціоні взяло чотири учаники: ТОВ “Дойч-Фарм” з пропозицією у 472,7 тис. грн, ТОВ “СТМ-Фарм” з пропозицією у 499,2 тис. грн, ФОП  Рудник Зінаїда Степанівна з пропозицією у 644,4 тис. грн та ТОВ “Добрий лікар” з пропозицією у 726,5 тис. грн.

Пропозиції трьох учасників Козелецький геріатричний пансіонат відхилив. Пропозиції ТОВ “Дойч-Фарм” та ТОВ “СТМ-Фарм” відхилили через запропоновані у тендерних пропозиціях інші лікарські засоби, а пропозицію ФОПа відхилили через не накладений учасником КЕП відповідно до умов тендерної документації. 

Підприємниця була не згодна з таким рішенням та звернулася до замовника з вимогою скасувати рішення про визначення переможцем ТОВ “Добрий Лікар” та прийняти рішення в якому не буде відстежуватись антикорупційних складових чи несприятливих, дискримінаційних умов діяльності порівняно з конкурентами. 

“Здійснивши аналіз цінової пропозиції учасника ТОВ Добрий Лікар, ми виявили невідповідність до наказу Про затвердження Реєстру відомостей щодо граничних оптово-відпускних цін на деякі лікарські засоби, що закуповуються за бюджетні кошти та підлягають референтному ціноутворенню…Бюджет, який Ви хочете використати визнавши переможцем ТОВ Добрий Лікар незрівнянно завищений з «помилками», виявленими Вами Шановний Замовнику та зазначеними в протоколі відхилення інших учасників”, – йдеться у зверненні до замовника. Козелецький геріатричний пансіонат відмовив підприємниці у задоволені вимоги.

23 березня замовник уклав угоду з ТОВ “Добрий лікар”.

В угоді вказано, що ТОВ “Добрий лікар” має поставити 166 найменувань фармацевтичної продукції.  Ціни, за якими фірма постачатиме до пансіонату медикаменти, не відповідають ринковим. Так, у договорі ціна на цитрамон-Д вказана 18,10 грн, на ринку його продають по 12,90 грн, або на 30% дешевше. Цефодокс табл.в/пл.об. 200мг №10 пансіонат закуповує за 656,36 грн, на ринку ці таблетки продають від 369 грн до 566 грн, або ж на 14%-43 дешевше. Барбовал фл. 25 мл замовник купує за  56,29 грн, на ринку його продають по 43 грн, або на 23% дешевше. Лінекс капс. №16 пансіонат купує за 196,65 грн – на ринку ці таблетки можна придбати за 140 грн і тд. 

Чернігівське ТОВ “Добрий лікар” засноване в 2014. Власниками фірми є Олексій Клименко та Андрій Павлюк. З 2016 року фірма отримала від Козелецький геріатричний пансіонат 21 замовлення на 3,1 млн грн

Залиште відповідь