Одесит зізнався, що впливав на військових лікарів, втім суд не встановив схему впливу
26.04.2023   //   98 Переглядів

21 квітня 2023 року Приморський районний суд м. Одеси виніс вирок у справі чоловіка, якого обвинувачували у намаганні вплинути на рішення військово-лікарської комісії стосовно непридатності до військової служби військовозобов’язаного. Чоловік провину визнав, втім як впливав і чи впливав – невідомо. 

Відповідний вирок міститься у реєстрі судових рішень.

Як встановило слідство, майбутній заявник звернувся до підсудного, аби той допоміг йому оформити громадянство Румунії. В ході цієї бесіди чоловік повідомив, що це займе понад два роки, втім є можливість виїхати за кордон іншим шляхом, а саме оформивши належний висновок військово-лікарської комісії. За це обвинувачений попросив 6 тисяч доларів, які згодом і отримав від заявника на одній із заправних станцій. Окрім грошей, чоловік також попросив, аби йому надали копію персональних документів та документів про освіту. 

Втім безпосередньо до оформлення відповідного висновку комісії справа не дійшла. Підсудний був затриманий одразу після отримання коштів.

Свою провину у зловживанні впливом підсудний визнав у повній мірі та пішов на угоду зі слідством, яку і затвердив суд. Документом передбачено покарання у вигляді штрафу розміром 51 тисяча гривень.

У зв’язку із тим, що підсудний повністю визнав вину та підписав відповідну угоду, суд не став вивчати злочин на предмет наявності його провокації, а також чи справді у підсудного була можливість впливати на рішення військово-лікарської комісії і яким саме чином. Відповідної інформації у вироку суду не міститься.

Підсудним є Юрій Малофєєв. Його повний тезка значиться керівником та засновником громадської організації  “Асоціація бесарабських румун четате-албе”. Зв’язатися з ним по контактному номеру телефону не вдалося. 

Залиште відповідь