Одеські транспортники замовили підшипників на 6 мільйонів у знайомих постачальників
26.04.2023   //   101 Переглядів

КП “Одесміськелектротранс” 13 квітня уклали угоду з ТОВ “КапіталТех” на закупівлю підшипників за 5,79 млн грн.

Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”.

“КапіталТех” належить Олені Мавроді. Різні компанії, пов’язані з Мавроді та її партнерами, є постачальниками різних груп товарів на комунальне підприємство. 

У березні цього року з цим же товариством було укладено також договір на постачання різних запчастин для місцевого електротранспорту на суму майже 7 млн грн. Конкурентів у “КапіталТех” на тих торгах також не було. 

Відповідно до договору на постачання підшипників, підписаного 13 квітня, найбільше коштів витратять на підшипники типу 222, виробником яких є словацька компанія АО «HTC INVESTMENTS». Вартість одного такого підшипника складе трохи більше 1,4 тисячі гривень без ПДВ або ж близько 35 доларів за комерційним курсом на момент укладання угоди. Водночас у 2021 році аналогічні підшипники коштували 919 гривень без ПДВ або ж 32 долари за комерційним курсом на той момент. Їх постачало інше підприємство, що належить Мавроді – “Авто-партнер 2020”. В активі цього підприємства 5 угод на постачання різних товарів комунальникам сумою у понад 28 млн гривень. Партнером підприємиці серед засновників цього товариства є Максим Шива, якому належить частка у 50 %. Шива також є власником товариства “Уктртех ресурс”, в активі якого два коштовні договори на ремонт одеських тролейбусів вартістю у понад 50 млн гривень. Ще одна компанія, афілійована із Шивою, товариство “Транспортна компанія “Автолайн”, уклала з комунальниками майже 40 угод на суму у понад 17 млн гривень, серед предмета яких не лише “традиційні” для Шиви та його партнерів підшипники, а і зокрема захисні костюми та інші засоби індивідуального захисту, які постачались під час пандемії Covid-19. 

Залиште відповідь