Долинська лікарня вдруге за 2 місяці замовила монтаж пожежної сигналізації у фірми ексрятувальника
26.04.2023   //   63 Переглядів

Комунальне некомерційне підприємство “Долинська центральна лікарня” прозвітувала про підписання договору на монтаж автоматичних систем пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та передавання тривожних сповіщень.

Роботи зі встановлення обладнання будуть проведені в будівлі поліклініки №1, що на вулиці Чкалова, 69 у місті Долинська на Кіровоградщині. Виконувати замовлення має ТОВ “Пожежно-техногенна безпека”. За даними зі сторінки закупівлі в системі Prozorro, вартість робіт – 656,79 тис грн. 

Варто зауважити, що за два місяці до того, 23-го лютого, медзаклад звітував про підписання договору на встановлення аналогічних систем, однак в адмінкорпусі лікарні. Вартість тих робіт оцінили в 592,94 тис грн. 

Як і минулого разу замовник не публікував в системі Prozorro сканованих варіантів підписаних договорів. Тож оцінити реальні об’єми робіт, вартість використаного обладнання та розхідних матеріалів наразі неможливо. 

“Наші гроші” вже повідомляли, що у грудні 2020 року головне управління ДСНС у Кіровоградській області звернулося до Кіровоградського окружного адмінсуду із заявою на лікарню. За інформацією рятувальників у закладів було виявлено ряд порушень пожежної безпеки, зокрема й відсутність необхідної протипожеженої сигналізації. Наприкінці січня 2023 року суд частково задовольнив позов рятувальників, після чого й почали з’являтись договори на монтаж відповідних систем. 

Власником кропивницького ТОВ “Пожежно-техногенна безпека” вказанаий Олександр Мелюх, який до 2016-го року і сам працював інженером і одному із аварійно-рятувальних загонів ДСНС Кіровоградської області. Після звільнення Мелюх, серед іншого, заснував ТОВ “Антикорупційний правозахисник”, де його в числі засновників у 2019-му році замінив колишній заступник очільника обласного управління ДСНС Ігор Парфьонов. 

Наразі обласних рятувальників очолює Віталій Миронюк, який разом з Парфьоновим та Мелюхом заснував нині ліквідовану “Громадську організацію інженерів пожежної безеки Кіровоградської області”. 

Залиште відповідь