У Золотоноші слідом за антидроновою рушницею купують 2 квадрокоптери
25.04.2023   //   82 Переглядів

Виконавчий комітет Золотоніської міської ради купує два квадрокоптери DJI Mavic 3 Fly More Combo по 109 тисяч гривень кожен.

Відповідна інформація опублікована на Прозорро.

Закупівля здійснена на додатково виділені кошти, у зв’язку з наявною потребою у придбанні товару, згідно рішень міської ради від 20 та 23 березня.

Прилади має поставить товариство «Постачторг-плюс», яке зареєстроване у Харкові. Ця ж фірма поставить у Золотоношу 5 інтелектуальних батарей для дронів.

Фірма зареєстрована лише 3 березня, і, окрім Золотоноші, постачала дрони на замовлення Станично-Луганської СВА та КП «Сєвєродонецьктеплокомуненерго»

Ціна відповідає ринку. Наприклад, у одному із інтернет-магазинів, де замовляють дрони черкаські волонтери, така модель коштує 112 тисяч гривень.

Водночас у Черкаській міській раді вважають нераціональним самим купувати дрони. Чиновники це пояснюють процедурою, яка нібито є “довготривалою” і вважають, що кращим способом є виділення субвенції військовим. Таку ж думку в інтерв’ю висловив і міський голова Анатолій Бондаренко. 

Водночас у березні низка замовників на Черкащині провели успішні закупівлі квадрокоптерів.

Смілянська міська рада купила Phantom 2 Vision + за 33 тисячі гривень та DJI Mavic 3 Fly More Combo за 117 тисяч гривень, у Тальному купують DJI Mavic 3 Fly More Combo за 140 тисяч гривень, у Шполі взяли DJI Mavic 3 Classic with RC Remote за 80 тисяч гривень, у Кам’янці — DJI Mavic 3 (комплектація не вказана) за 95 тисяч гривень. В Умані купили DJI Mavic 3Т із інтелектуальною батареєю та антеною для пульта за 262 тисячі гривень.

Зазначимо, що в кінці березня Золотоніська міська рада купила антидронову рушницю KVS ANTIDRON-G6+ за 520 тисяч гривень. Такий прилад блокує канали керування та навігації дрона, що призводить до нейтралізації і приземлення. Радіус дії — до 3 тисячі метрів.

Це була перша закупівля антидронової рушниці на Черкащині, про яку вдалося знайти інформацію на порталі Prozorro.

Після отримання прилад передадуть золотоніській бригаді ТрО.

Залиште відповідь