На Дніпропетровщині суд повернув громаді водосховище вартістю 280 мільйонів
25.04.2023   //   110 Переглядів

Господарський суд задовольнив позов Криворізької східної окружної прокуратури в інтересах Дніпропетровської обласної військової адміністрації про повернення державі Макортівського водосховища вартістю понад 280 мільйонів гривень.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.

До Господарського суду звернулася із позовом Криворізька східна окружна прокуратура про заборону використання Макортівського водосховища для здійснення рибогосподарської діяльності (промислового рибальства) та повернення водного об’єкту державі. Прокуратура встановила, що приватне підприємство без укладення договору оренди водного об’єкта площею 1330 га одноособово здійснювало його рибогосподарську експлуатацію.

Згідно даних судового реєстру, претензії правоохоронців були до ТОВ “Перлина Саксагані”. Ця компанія належить родині екс-нардепа та командира батальйону «Дніпро-1» Юрія Берези. За даними аналітичної платформи YouControl, власниками ТОВ “Перлина Саксагані” є дружина та син екс-нардепа – Тетяна та Максим Берези. Компанія з лютого 2017 року веде діяльність у сфері прісноводного рибництва (аквакультура).

Макортівське водосховище  розташовано на річці Саксагань в Криворізькому та Кам’янському районах Дніпропетровської області. Водосховище використовується для потреб питного постачання, зрошення сільськогосподарських земель Кам’янського та Криворізького районів, яке відповідно до законодавства не може  надаватись у користування для рибогосподарських потреб.

В 2019 році правоохоронці вже звинувачували підприємство родини екс-нардепа у махінаціях із земельною ділянкою П’ятихатської виправної колонії. Нагадаємо, що у фірми, що пов’язана з колишнім народним депутатом Березою, Криворізький виконком купує безпілотними. 

Залиште відповідь