Мерія Житомира з початку року витратила з бюджету понад 19 мільйонів на закупівлю безпілотників
25.04.2023   //   120 Переглядів

З початку року виконавчий комітет Житомирської міської ради закупив безпілотників на 19,3 млн грн 

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Безпілотники закуповували у ТОВ “Комел”  та ТОВ “Бойові Птахи України”.

У лютому Виконавчий комітет Житомирської міської ради придбав у ТОВ “Комел” 5 комплектів безпілотних літальних апаратів за 4,6 млн грн. В опублікованій угоді вказано, що один безпілотний апарат у складі квадрокоптера  DJI BC60 Intelligent Battery Station, зарядний пристрій для дрону, акумулятор та підвіс коштує 772 тис. грн.  

Також у лютому замовник закупив у ТОВ “Бойові Птахи України” 7 комплектів  безпілотних авіаційних комплексів “ВАЛК-1” за 5,6 млн грн.  У склад комплексу входить два літаки,  ноутбук, монітор, комплект карток пам’яті АКБ та GPS трекер, комплект мачт та антени, леєр та ремкомплект. Вартість одного такого безпілотника 800 тис. грн. Зауважимо, що в листопаді 2022 року виконком замовляв безпілотні авіаційні комплекси “ВАЛК-1” за 720 тис. грн.

У березні виконавчий комітет замовив у ТОВ “Комел” 40 комплектів безпілотних літальних апаратів на 4,5 млн грн. 

У квітні виконком прозвітував про закупівлю ще п’яти комплектів безпілотників у ТОВ “Комел” за  4,6 млн грн. 

Закупівлі проведені без використання електронної системи за процедурою «Українська Визвольна Війна», що дозволяє швидко проводити тендери в умовах воєнного часу і передбачає участь єдиної фірми. У  «Прозорро» не опубліковані ні технічні специфікації,  а в деяких закупівлях не опубліковані й угоди. 

 ТОВ “Комел” зареєстроване в Києві в 1996 році. Спеціалізується фірма на оптовій торгівлі комп’ютерами, периферійним устаткованням і програмним забезпеченням. Бенефіціарними власниками фірми є Караван Олександр Сергійович та Караван Володимир Сергійович. Зазначимо, що безпілотники фірма постачає лише мерії Житомира.

ТОВ “Бойові Птахи України” засноване в червні 2022 року в Білій Церкві Київської області. Основним видом діяльності фірми є виробництво повітряних і космічних літальних апаратів, супутнього устатковання. Власниками фірми є Юрій Добронравін та Дмитро Ковальчук. 

Залиште відповідь