Оточення секретаря Черкаської міськради заборгувало за землю
19.04.2023   //   78 Переглядів

Товариство “Мітгар-центр” заборгувало Черкаській міській раді понад 170 тисяч гривень орендної плати за землю. Воно є власником приміщення, де раніше знаходився передвиборчий штаб партії “Батьківщина”. Власником компанії є оточення секретаря Черкаської міської ради Юрія Тренкіна, очільника цієї політичної сили на Черкащині.

Відповідно до судового рішення, компанія має заплатити до місцевого бюджету Черкас понад 100 тисяч гривень орендної плати за земельну ділянку. Водночас у інформації, наданій місцевим депутатам про боржників станом на кінець березня 2023 року, зазначається, що компанія досі не розрахувалася, а її борг вже складає понад 140 тисяч гривень. На сьогодні розпочате виконавче провадження із стягнення відповідної суми, втім до бюджету вона поки не надійшла.

Засновниками компанії “Мітгар-центр” є Людмила Тренкіна, Анна Коломієць та Євген Щербина. Це, відповідно, мати, сестра та помічник секретаря міської ради Юрія Тренкіна. Директор компанії – Василь Монастирецький, що де-факто є водієм Тренкіна. Саме він офіційно володіє розкішними автівками, якими користується родина Тренкіна. Мова про позашляховик BMW X7 та люксовий седан Mercedes S-класу, придбаний у лютому 2022 року. 

Залиште відповідь