Вінницькі військові замовили багатомільйонний капремонт ФОПу, що йшов у політику від партії колаборанта Сальдо 
18.04.2023   //   86 Переглядів

Квартирно-експлуатаційний відділ м. Вінниці прозвітував про підписання з ФОП Молнар Олександром Сергійовичем на капітальний ремонт будівлі №2/320. Вартість замовлення оцінили в 2,4 мільйона гривень. 

Традиційно для подібних відділів замовлення зробили без проведення конкурентних торгів. Підрядника обрали напряму скориставшись в Prozorro неформальною “процедурою” “Українська Визвольна Війна”. 

Відповідно до підписаного 13 квітня договору ремонт має бути завершено до кінця поточного року. За цей час підприємець замінить покрівлю, демонтує старий та прокладе новий водопровід і каналізацію, замінить покриття підлоги та обшивку стін, встановить нові вікна, світильники, розетки і підвісну стелю. Закладений в договірній ціні чистий прибуток ФОПа при цьому складе 43,97 тис грн. Оскільки замовник не опублікував підсумкову відомість ресурсів. оцінити наскільки розцінки підрядника відповідають ринковим наразі неможливо. 

Підприємець Олександр Молнар зареєструвався як ФОП у лютому 2019-го року, і в цьому статусі встиг підписати через Prozorro лише 8 договорів на загальну суму 156,6 тис грн. Однак цьогоріч Квартирно-експлуатаційний відділ м. Вінниці почав активно віддавати ФОПу дороговартісні підряди. Спочатку 4 замовлення на почтокий ремонт будівель та системи теплопостачання, загальною вартістю 1,22 млн грн. А в середині березня відділ віддав Молнару перший багатомільйонний підряд на капремонт будівлі в Калинівці. Вартість робіт тоді оцінили в 2,39 млн грн. 

Крім діялдьності в якості ФОПа Олександр Молнар є власником ТОВ “Будмонтажсерсвіс-Спец”, зареєстрованому у місті Миколаїв. Власне у статусі керівника цього підпиємства Молнар у 2020-му році безуспішно балотувався до Херсонської міської ради від політичної партїі “Блок Володимира Сальдо”. Нагадаємо, після повномасштабного вторгнення Росії Сальдо було призначено головою російської окупаційної адміністрації Херсона. У червні 2022-го року Восьмий апеляційний адміністративний суд затвердив заборону діяльності “Блок Володимира Сальдо” на території України.

Залиште відповідь