Держархів Кіровоградщини без торгів замовив півмільйонний ремонт власного приміщення
18.04.2023   //   69 Переглядів

Державний архів Кіровоградської області прозвітував про замовлення поточного ремонту власного приміщення по вул. Академіка Корольова, 3 у Кропивницькому. Відповідний договір на суму 496,18 тис грн замовник опублікував у системі Prozorro. Підрядником, що має виконати усі роботи в строк до кінця поточного року, було обрано ПП “Осмос-Буд”.

Держархів не став проводити конкурентні торги та обрав підрядника напряму. При цьому жодних попередній спроб провести саме відкриті торги з особливостями, як того вимагає чинне закупівельне законодавство, у Prozorro не зафіксовано. 

Дефектним актом передбачено, що підприємство-виконавець має провести демонтаж і заміну внутрішнього водогону, каналізаційної системи, а також раковин, унітазів, пісуарів та водозабірних кранів. Крім того буде здійснено заміну покриття підлоги і стін, улаштування підвісної стелі, встановлення нових дверей, вікон, світильників та ін.

Проаналізувавши підсумкову відомість ресурсів можемо стверджувати, що загалом вартість розхідних матеріалів, що будуть використані під час ремонту, відповідають середньоринковим показникам. В деталізації договірної ж ціни виконавець вказав запланованований чистий прибуток у розмірі всього 10,63 тис грн. Ще 129,98 тис грн буде використано на виплату зарплаті працівникам, а на 195,3 тис грн буде закуплено будівельні матеріали. Цікаво, що на зведення та розбирання тимчасових споруд, які будуть необхідні під час проведення поточного ремонту, ПП “Осмос-Буд” планує витратити 70,83 тис грн. 

Власником кропивницького ПП “Осмос-Буд” є місцевий підприємець Олег Данілов, а керівником Роман Рабдєв, який також є співвласником ВКП у формі ТОВ “Аміс-ЛТД”, ТОВ “Хозторг-Центр”, ТОВ “Сучасні технології тваринництва”, ПП “Форест-Буд”, ТОВ “ЗР Груп” і ТОВ “Грін Готель”. З моменту створення Prozorro ПП “Осмос-Буд” загалом підписало через систему 20 контрактів на 26,71 млн грн. 

Залиште відповідь