Волинська облрада орендувала партнерам Палиці гектар цінної землі над річкою в Луцьку по ціні ріллі
13.04.2023   //   152 Переглядів

Волинська обласна рада в березні передала в оренду ТОВ “Гранд інвест ріал інстейт” в оренду на 49 років земельну ділянку площею 0,95 га. Вартість річної оренди встановили в 1657 грн. 

Про це йдеться в розслідуванні “Insider. Media”.

На вказаній земельній ділянці над річкою Стир у Луцьку в 1980 році був збудований обкомівський  готель  “Круча”для поважних гостей. З часом об’єкт змінював балансоутримувачів, спеціалізацію, його стан погіршувався.

В травні 2019 року тодішній голова Волинської облради Ігор Палиця заявив про плани приватизувати колишній готель, який вже перебував на балансі обласного КП “Волиньприродресур”. Палиця повідомив, що будівля через аварійність законсервована і її економічно вигідніше знести. Щоб на її  місці побудувати житлову багатоповерхівку. 

Після цього обрада виставила на аукціон без умов будівлю оздоровчого комплексу площею 846 кв м та будівлю прохідної площею 6,4 кв м. Стартова ціна лоту – 3,88 млн грн. Аукціонг відбувся в листопаді 2021 року, в ньому взяли участь ТОВ “Ля Брук” та ТОВ “Гранд інвест ріал інстейт”. Пропозиція останнього була вищою – 4,24 млн грн., з ним і було укладено договір.

Після цього фірма звернулася до облради з проханням надати землю під купленою нерухомістю в оренду. Цільове призначення земельної ділянки – 03.03 «Для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги, обслуговування будівлі оздоровчого комплексу». Але при розрахунку самої плати за оренду депутати чомусь використали розрахунок по нормативах грошової оцінки одиниці площі ріллі по області. Тому сума оренди виявилася низькою.

Бенефіціарами “Гранд інвест ріал інстейт” є Андрій Шабаєв та Ігор Хмельов. Ця фірма володіє та керує багатьма великими торговими центрами  у різних містах. Зокрема: ЦУМ у м.Львові, Житомирі, ТЦ «Прикапатття» в Івано-Франківську, ТЦ «Майдан» в Чернівцях, ТЦ «Європа» в Одесі, ТРЦ «Мануфактура» у Сумах. Луцький ЦУМ також пов’язують з нардепом Ігорем Палицею. Саме Ігоря Хмельова називають одним із топ-менеджерів групи «Приват». Разом із Андрієм Шабаєвим вони є власниками та управителями низки інших компаній, які пов`язані з дніпропетровським олігархом Ігорем Коломойським та його волинським бізнес-партнером Ігорем Палицею.

За даними видання, нинішній голова Волинської обласної Григорій Недопад у різні роки також брав участь в управлінні кількох компаній, які через кіпрські офшори підконтрольні Ігорю Хмельову та Андрію Шабаєву.

Від “Наших грошей”

Власник ТОВ “Ля Брук” вказаний Андрій Розумовський. Але до початку 2019 року фірма належала Сергію Стихарчуку. Балотувався до Луцької міськради в команді Ігоря Палиці – партія “За майбутнє”.

Залиште відповідь