Фірма доньки екс-чиновника за 18 мільйонів додатково відремонтує відділення запорізької лікарні  
12.04.2023   //   97 Переглядів

Комунальне некомерційне підприємство “Міська лікарня №6” Запорізької міської ради 27 березня замовило ТОВ “Будівельна компанія “Карат” додаткові роботи по капітальному ремонту відділень лікарні за 17,81 млн грн.

Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Йдеться про додаткові роботи по капремонту приміщень відділення інтенсивної терапії будівлі А-3 ; приміщень відділень стаціонару будівлі Б-5 КНП «Міська лікарня №6» ЗМР за адресою: Запоріжжя, вул. Сталеварів, 34. (коригування 1).

Закупівля проведена за процедурою «відкриті торги з особливостями». Фірма була єдиним учасником.

Очікувана вартість становила 19,56 млн грн. Тобто економія склала майже 10%.

Третього квітня аудитори почали моніторинг процедури закупівлі і дійшли висновку, що тендерну пропозицію треба було відхилити. Держаудитслужба виявила порушення у банківській гарантії, яка була надана ТОВ “Будівельна компанія “Карат” в складі тендерної документації (йдеться про «Банк Альянс»). Аудитори звернули увагу, що банківська гарантія має бути надана банком-резидентом України, в якому держава прямо чи опосередковано володіє часткою понад 75% статутного капіталу банку, а «Банк Альянс» повністю приватний.

Водночас, замовник роз’яснив, що банківська гарантія має бути надана банком-резидентом України, в якому держава прямо чи опосередковано володіє часткою понад 75% статутного капіталу банку, довідка банка підписана уповноваженою особою, або банком-резидентом України, який має довгостроковий кредитний рейтинг за національною шкалою не нижче “uaAA”. А “БК “Карат” у складі тендерної пропозиції надав свідоцтво, видане Національним рейтинговим агенством «Рюрік», яке підтверджує рейтинг позичальника AT «Банк Альянс» на рівні uаААА інвестиційної категорії. Тобто «Банк Альянс» має довгостроковий кредитний рейтинг за національною шкалою вище “uaAA”, що і вимагалося умовами тендерної документації.

Після роз’яснень замовника, аудитори повідомили, що «у зв’язку з наданням ґрунтовних пояснень Управління Східного офісу Держаудитслужби в Запорізькій області скасовує зобов’язання по моніторингу».

ТОВ «Будівельна компанія «Карат» заснована у червні 2015 року, наразі належить Зенкіній Раданні Юріївні. Це донька Юрія Зенкіна, який був власником фірми до 2021 року

Юрій Зенкін у 2010 році очолював Спеціалізоване комунальне підприємство «Запорізька ритуальна служба», у 2012-2014 рр. був очільником «Спеціалізованої ритуальної служби Вільнянської міськради», у 2015 –2017 рр. Зенкін займав крісло заступника голови Запорізької райадміністрації.

Наразі Юрій Зенкін є директором комунального підприємства «Міський футбольний клуб «Металург».

Залиште відповідь