Дніпропетровська ОДА замовила медіа-ресурсам з оточення Вілкула політінформації за мільйон
12.04.2023   //   155 Переглядів

24 березня 2023 року департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Дніпропетровської облдержадміністрації підписав договір вартістю 985 тис. грн. на послуги радіомовлення з ТОВ Телерадіокомпанія «Нова».

Інформація про укладену угоду міститься в системі «Прозорро».

Згідно технічного завдання на послугу зі створення та розміщення інформаційних матеріалів на радіо, виконавець записує інформаційні матеріали та розміщує їх на місцевих радіостанціях Дніпропетровської області у містах: Дніпро, Кривий Ріг, Павлоград та Нікополь. Частота транслювання – не менше 5 разів на добу (з 6:00 до 23:00). Важливо, щоб ці матеріали транслювалися поза межами рекламних та новинних блоків.

До переліку замовних інформаційних матеріалів належать:

  • офіційні повідомлені, інтерв’ю, звіти, репортажі про важливі події в Україні та Дніпропетровській області;
  • повідомлення про роботу критичної інфраструктури, об’єктів життєзабезпечення тощо в умовах воєнного стану;
  • матеріали про гуманітарну ситуацію в Дніпропетровській області (зокрема, про роботу з переселенцями, пораненими військовими, родинами захисників, евакуацію людей тощо);
  • повідомленя про соціальну підтримку мешканців Дніпропетровської області та тимчасово переміщених осіб, які знаходяться на території регіону (про роботу ЦНАПів, управлінь соціального захисту, територіальних центрів, волонтерських центрів тощо);
  • матеріали щодо основних напрямків державної політики  та діяльності Дніпропетровської обласної державної  адміністрації в реаліях воєнного часу;
  • матеріали щодо соціально-економічної ситуації в Дніпропетровській області в умовах воєнного стану (про роботу підприємств, продовольчу безпеку тощо);
  • матеріали про воєнну та безпекову ситуацію, суспільно-політичні, економічні, соціальні, культурні, спортивні та інші події, що відбуваються в державі та Дніпропетровській області;
  • систематичні тематичні рубрики, зокрема про воєнну, гуманітарну та соціальну ситуацію в Дніпропетровській області та Україні для протидії інформаційній війні, яку активно веде країна-агресор;
  • оперативне висвітлення незапланованих подій (воєнні дії, надзвичайні пригоди, аварії, природні лиха, епідемії тощо) та реагування на них з боку влади;
  • офіційна інформація про події в Україні та Дніпропетровській області з метою протидії ІПСО агресора;
  • звернення керівництва держави  та області;
  • соціальна реклама;
  • інша інформації відповідно до заявок замовника.

В Кривому Розі радіоповідомлення, виготовлені на замовлення Дніпропетровської  ОДА будуть транслюватися на радіостанціях «Город FM», яка належить ТОВ «Медіа-Система», та «Радіо Кривбасс», що належить ТОВ «Радіо Кривбасс». Обидві радіостанції пов’язані з політиком О.Вілкулом та його партійними проектами. 

В Дніпрі транслюватиме «Город FM», за яку поручилося ТОВ «Радіокомпнаія Українське-польське радіо Співдружність». Власниця компанії Олена Гівель – дружина Ярослава Гівеля, депутата Дніпровської міськради (раніше від Партії регіонів та «Опозиційного блоку», нині від «Блоку Вілкула «Українська перспектива»).

В Павлограді – на «Радіо Самара» від ТОВ «Комерційна радіостудія Самара» та на «Шансон» від ТОВ «Інді радіо». Власник радіостанції криворізький бізнесмен Олександр Грищенко, який має спільні бізнес-проекти з Ярославом Гівелем.  

В Нікополі транслювати замовні новини від Дніпропетровської ОДА планують на радіо «Город FM» знову ж від ТОВ «Інді радіо». Зауважимо, що в гарантійному листі ТОВ «Інді радіо» печатка має інший код, ніж у підприємства вказано в Державному реєстрі.

ТОВ Телерадіокомпанія «Нова»  засновано в 2004 році. Директор Галина Булавка екс-секретарка Дніпропетровської міської ради, яка задля просування своєї політичної кар’єри змінила чотири одіозні партійні проекти: ВО Батьківщина, Опозиційний блок, Наш край та Блок Юлії Тимошенко. 

Дніпрянам Галина Булавка запам’яталася тим, що під час помаранчевої революції 2004 року брала участь у з’їзді федералістів у Сєвєродонецьку, який був першою спробою розколоти Україну.

Найбільший замовник послуг телерадіокомпанії – КП “Інститут розвитку міста Кривого Рогу” Криворізької міської ради. Комунальники Вілкула замовили рекламних послуг на 9,6  млн. грн. Остання закупівля інформаційного супроводження Криворізького виконкому була в грудні 2022 року. Також ТОВ Телерадіокомпанія «Нова» допомогло в 2020 році отримати телеканалу «Перший Міський Кривий Ріг», який підпорядковується родині Вілкулів, 3,5 млн. грн. Закупівля потрапила під моніторинг Антимонопольного комітету, і той виявив порушення при її проведенні.

Youcontrol відносить компанію до “Групи Станіслава Басова”. Власник ТОВ Телерадіокомпанія «Нова» Басов Станіслав Андрійович є депутатом Дніпровської міської ради від партії «Громадська сила».

Наприкінці марта 2023 року голова правління ГО «Громадський контроль» Денис Селін повідомив через соцмережу про можливі витрати 20 млн грн. на рекламу медичний закладів області. Частина медичних закладів навіть встигла опублікувати тендери. З аналізу переможців виглядало так, що фірми, які виграють у тендерах, пов’язує ймовірна причетність їх поточних чи минулих керівників або ж власників до партії «Громадська сила». Через розголос скандальні закупівлі було скасовано. 

Раніше Наші Гроші писали, як мерія Вілкула замовила оточенню Вілкулів реклами на 16 мільйонів. 

Залиште відповідь