На Вінничині завскладом спиртзавода отримав умовний строк за втрату спирту на 800 тисяч
11.04.2023   //   83 Переглядів

Теплицький районний суд Вінницької області визнав винним у службовій недбалості завідувача складом готової продукції ДП «Бджільнянський спиртовий завод» за втрату спирту на 800 тисяч гривень та призначив чотири роки позбавлення волі з умовним відбуванням покарання.

Про це йдеться у вироку суду від шостого квітня.

Згідно з матеріалами справи, у 2019 році працівники ДП «Укрспирт» провели інвентаризацію на Бджільнянському  заводі та виявили недостачу 2654 декалітрів спирту, вартість якого оцінена у 806 тис. грн.

Прокуратура повідомила завідувачу складом про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 ККУ (службова недбалість).

На суді обвинувачений власної вини не визнав. Не підтримала обвинувачення і керівниця заводу. Вони заявили, що перевірка ДП «Укрспирт» проходила із порушенням. Нестачу пояснювали тим, що комісія обстежила не усі ємності зі спиртом. Також обвинувачений вказував, що не було враховано відвантаження 2500 декалітрів спирту для ПАТ «Оболонь».

Дослідивши матеріали справи суд критично поставився до пояснень обвинуваченого, оскільки ні він, ні керівництво заводу не оскаржували результати перевірки. Суд взяв до уваги покази свідка та документацію.

У підсумку суд виніс покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями строком на три роки. Також призначив штрафу у 12 750 грн. На підставі ст. 75 ККУ, обвинуваченого звільнили від відбування покарання та призначили іспитовий строк на два роки.

Цивільний позов прокуратури про стягнення 800 тис. грн збитків із обвинуваченого суд відхилив, оскільки згідно із законодавством прокурор не може представляти обвинувачення в цивільних позовах до держпідприємств.

Вирок суду може бути оскаржений протягом 30 днів. 

Залиште відповідь